အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
9 June 2015
ဘီးမုန္႔
ဘီး မုန္
ပါ ဝင္ ပစၥည္း
*********
(1) - ဂ်ံဳ မုန္႔ 500gm
- ဆား အနည္း ငယ္
- ဆီ 100gm (1/2 hot oil )
-ေရ 200 gm
(2) -ဂ်ံဳ မုန္႔ 100gm
- ဆီ 50 gm
(1)နဲ႔ (2) ကုိ သီး သန္႔ ဆီ နွယ္ ရ ပါ တယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
အမွတ္ စဥ္ (1) ကိုအလံုး ခပ္ ႀကီးႀကီး 3လံုးခြဲ ၿပီးလံုးထား ပါ အမွတ္စဥ္(2) ကို လည္း ၃ပံု ခြဲ လိုက္ ပါ
စဥ္ (1) ဂ်ံဳကို ျပား ၿပီး စဥ္ (2) ဂ်ံဳ ထည့္ ၿပီး လံုး ရ ပါ မယ္
ၿပီး လ်ွင္ ၅မိနစ္ ေလာက္ နွပ္ ထား ပါ
နွပ္ ၿပီး လ်ွင္ လိ္မ့္ တုံး ျဖင့္အထည္းမွ ဆီစာ ဂ်ံဳ မ ထြက္ ေအာင္ ဂရု စိုက္ ၿပီး ျပား ေန ေအာင္အ ျပန္႔ ညီေအာင္ လိမ့္ ပါ ညီ ပါ က အစြန္း တဖက္ မွ စၿပီးက်စ္္ ေန ေအာင္လိပ္ ပါ လိပ္ ၿပီး လ်ွင္တစ္လက္မအေန ျဖတ္ၿပီး ေထာင္ ထားပါ (ပံုပါအတိုင္း)
ျဖတ္ ၿပီး သား အပိုင္း ေလး မ်ားကို လိမ့္ လံုး ျဖင့္ ျပားေန ေအာင္ လိမ့္ ၿပီး (နွစ္ သက္ ရာ)အစာ သြပ္ၿပီး လိုင္း တြန္႔ေလး မ်ား ျဖစ္ ေအာင္ ပံု ေဖာ္ ၿပီး ဆီပူ တြင္ ခ် ၿပီး ေ႐ႊဝါေရာင္ ရေအာင္ေၾကာ္ ၿပီး အ ေအး ခံ ကာ သံုး ေဆာင္ နိုင္ ပါ ၿပီ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment