6 June 2015

ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေၾကာ္




Thai Stir-Fried Rice Noodle
(Pad See-Ew)

Home made Rice Noodle နဲ႔ ေၾကာ္ထားတာ ပါ
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ လုပ္ နည္းေလး အရင္ ေျပာ ျပ ပါ့မယ္
Rice flour 2cup
Tapioca flour 1 cup
Water 3 cup
ပါဝင္ ပစၥည္းတို႔ ကို ေရာ စပ္ထားပါ
ေပါင္းအိုးတြင္ ေရ ဆူ တည္ ထားပါ ဘမ္းအ ေသးတခု ကို ဆီပါးပါး သုတ္ၿပီး မုန္႔ နွစ္ ရည္ တဇြန္းခပ္ထည့္ၿပီး မ်က္ နွာ ျပင္ ညီ ေအာင္ ညိၿပီး ေပါင္းအိုးတြင္ ၃ မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ မုန္႔ နွစ္ က်က္လ်ွင္ အျပင္သို႔ ထုတ္ၿပီး အေပၚပိုင္းကို ဆီသုတ္ ေပးၿပီး ခြာထုတ္ပါ အထက္ပါ အတိုင္း ဆက္ လုပ္ သြားၿပီး က်က္ ၿပီးသားဆန္ျပားခ်ပ္မ်ားကို ဆီသုတ္ၿပီး ထပ္ ထားပါ အားလံုး ေပါင္းၿပီးပါက  မိမိ လို ခ်င္ ေသာ အျပားကို အထပ္ လိုက္ လွီးၿပီး တလႊာ ဆီ ခြာထုတ္ ေပးပါ ထြက္ လာ ေသာ ဆန္ ျပားေခါက္ဆြဲကို ေၾကာ္စား သုတ္စား နွစ္သက္သလို လုပ္ စားလို႔ ရ ပါ ၿပီ

ပံု ထည္းက ေတာ့ ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စားတာပါ
ပါဝင္ပစၥည္း တပြဲစာ
Oil 1Tbsp
Chicken 40gm
Egg  1 no.
Kailan (ကိုက္လန္)
Rice Noodle တပန္းကန္
Fish sauce 1Tbsp
Oyster sauce 1Tbsp
Sugar 1tsp
Dark soy sauce 1/2 tsp
Black pepper pinch

ေခါက္ဆြဲ ေၾကာ္ပါမယ္
ဦးစြာပထမအိုးတြင္ ဆီထည့္ ၿပီး ၾကက္သားကို ေၾကာ္ပါ ၾကက္သားက်က္ပါ က ၾကက္ဥ ထည့္ ပါ ကိုက္ လန္ထည့္ေမြပါ ၿပီးလ်ွင္ ေခါက္ဆြဲ ဖတ္ခ် ၿပီး ပါ ဝင္ေသာ ပစၥည္းအားလံုးထည့္ ၿပီး နွ႔ံေအာင္ ေမြၿပီးအပါ့ ငံျမည္း၍ အိုးမွ ခ်ကာ သံုး ေဆာင္ နိူင္ပါၿပီ ။ တြဲ ဖက္ စားဖို႔ ငရုပ္ သီး အခ်ဥ္ စိမ္ ထားတာ လို အပ္ပါတယ္ ေနာ္  ။။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...