6 June 2015

ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ျပဳတ္​

Egg Wonton

ဖတ္ထုပ္ဖက္မပါဘဲၾကက္ဥနဲ႔ဖတ္ထုပ္ျပဳတ္၊ဖတ္ထုပ္ေၾကာ္ေလး လုပ္စားရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္ဥ - သံုးလံုး
ဆား - အနည္းငယ္
ၾကက္ဥကိုဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ
အစာသြပ္ရန္လုိအပ္ေသာပစၥည္း
*****************
နွစ္သက္ရာအသားစဥ္းထားတာ - တစ္ပန္းကန္
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
ွနွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္း- အနည္းငယ္
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုထည့္ၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။ အစိမ္းထည့္လိုကထည့္နိုင္သည္။ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ကိုေသျခာျပန္ျပဳတ္ရပါမယ္။
ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္လုပ္နည္း
**************
(၁)အိုးမကပ္ေသာဒယ္တခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာနွ႔ံေအာင္လူးေပးပါ။ၾကက္ဥထည့့္လိုက္သည္နွင့္က်က္နိုင္သည့္အေနအထားပူရပါမယ္။အိုးမပူပါကၾကက္ဥအရည္ထည့္စဥ္အဝိုင္းအေနထားရရန္ခက္ပါတယ္။
(၂)ေခါက္ထားေသာၾကက္ဥကိုပုလင္းဖံုးတဖံုးစာခန္႔ခပ္ၿပီးအိုးထည္းသို႔သာသာေလးအဝိုင္းပံုစံရေအာင္ထည့္ပါ။
(၃)မီးကိုအတိုးေလ်ာ့လုပ္ေပးရပါမယ္။ (၄)ၾကက္ဥအေပၚမ်က္နွာျပင္မေျခာက္ခင္ ၾကက္သားေၾကာ္ကို ဇြန္းေသးေသးျဖင့္ခပ္ထည့္ၿပီးၾကက္ဥအျပားေလးလျခမ္းပံုျဖစ္ေအာင္ကိုေခါက္ေပးပါ။ ၾကက္ဥအတြင္းသားမ်ားကပ္သြားပါလိမ့္မယ္။ (၅)ကပ္သြားပါက ၾကက္ဥဖတ္ထုပ္အနားေလးကိုသာသာဖိေပးၿပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥအက်က္လြန္လ်ွင္မကပ္ပါ။ မကပ္ပါက ၾကက္ဥအရည္ေလးျဖင့္တို႔ၿပီးကပ္ေပးနိုင္ပါတယ္။ (၆)ေၾကာ္ၿပီသားဖတ္ထုပ္ေလးမ်ားကိုပန္းကန္တခ်ပ္တြင္ထည့္ထားပါ။
ၾကက္ဥသံုးလံုးကို ဖတ္ထုပ္အခုနွစ္ဆယ္ျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။
ဟင္းရည္ခ်က္နည္း
**********
မိမိနွစ္သက္ရာပံုစံခ်က္န္ုင္ပါတယ္။ အခုလုပ္ထားတာေလးကေတာ့ပဲၾကာဇံနဲ႔ပဲ႐ြက္ေရာထားၿပီးၾကက္ဥဖတ္ထုပ္ေလးထည့္ထားတာပါ အရသာ ငံျပာရည္ ခရုဆီ၊ ဆီေမြး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ငရုပ္ေကာင္းထည့္ပါတယ္ ။အေၾကာ္အေနနဲ႔ စားမယ္ဆိုလ်ွင္အေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးနွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါတယ္ ။
ျပဳလုပ္ရတာနည္းနည္းအႏုစိတ္ေပမဲ့လုပ္ထြက္လာေတာ့ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...