11 June 2015

ၾကက္​ဥလိပ္​

Egg Roll
ၾကက္ဥ ေလးလံုးကို ေခါက္ၿပီး ႏြားနို႔ မုန္လာ ဥနီ ၾကက္သြန္မိတ္ ဆား ငရုပ္ ေကာင္း ဟင္းခတ္ မႈန္႔ တုိ႔ကို ထည့္ ၿပီး ေမြ ေပးပါ
အိုးမကပ္ေသာ ဒယ္ တြင္ ဆီ အ နည္း ငယ္ ထည့့္ၿပီး ၾကက္ဥကို ဇြန္းျဖင့္ တဇြန္းခပ္ထည့္ၿပီး မ်က္နွာ ျပင္ ညီေအာင္ အိုးကို လွည့္ ေပးပါေအာက္ ေျခ ဘက္ က်က္လာ လ်င္ အနားတဖက္ မွ အစ ကို ယူ ၍လိပ္ ေပးပါလိပ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ဒယ္ အိုးေဘးတဖက္တြင္ကပ္ၿပီး ၾကက္ဥ အရည္ ေနာက္တဇြန္းခပ္ တည့္ပါ က်က္လ်ွင္ အ ေစာ က လိပ္ထားေသာ ၾကက္ဥလိပ္ဘက္မွ စၿပီးျပန္ လိပ္လာပါ ဆက္ၿပီး ၾကက္ဥ ရည္ ကုန္ တဲ့ ထိ လုပ္ သြားပါ က ပံု ပါ အတိုင္း အလိပ္ လိုက္ ရပါ့မယ္
အလိပ္ လိုက္ အ ေရာင္ ရ လာ လွ်င္ အျပင္ ထုတ္ ၿပီး အ ေအး ခံက အ ကြင္း လိုက္ လွီးၿပီးသံုး ေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...