27 June 2015

တုိဖူးရတနာေသတၲာ

Tofu Treasure Box
တိုဖူးကိုရတနာေသတၲာပံုစံလုပ္ၿပီးအစာသြပ္ထားတာပါ။ေလးပိုင္းပိုင္းၿပီးေသတၲာအေသးေလးေတြလုပ္လို႔ရပါတယ္။အခုလုပ္ထားတာေလးကတိုဖူးအတံုးလိုက္ကိုလုပ္ထားတာပါ။ပထမဦးစြာတိုဖူးကိုဆီပူတြင္အေရာင္ရေအာင္ခ်ေၾကာ္ပါ။ေၾကာ္ၿပီးပါက အေအးခံထားပါ။ ၿပီးလ်ွင္ဓားထက္ထက္ျဖင့္တိုဖူး၏အေပၚမ်က္နွာျပင္ကိုသံုးနားကိုဓားျဖင့္အရာေပးလိုက္ပါ။ၿပီးလ်ွင္အေပၚပိုင္းအခြံနားကပ္ၿပီးအခ်ပ္လိုက္ခြာၿပီးလွန္ထားပါ။ဇြန္းတခုျဖင့္အတြင္းမွတိုဖူးသားမ်ားကိုေကာ္ထုတ္ၿပီးခြက္ပံုစံလုပ္ပါ။ထုတ္ၿပီးပါကတိုဖူးတုံးသည္အခြံၾကည့္သပ္သပ္ေသတၲာပံုရလ်ွင္ပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။ ေကာ္ထုတ္ထားေသာတိုဖူးအနည္းငယ္ကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီျဖဴ ျဖင့္ဆီသပ္ထားေသာၾကက္သားစင္းေကာ  ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုပ္ေကာင္း ၊ဆား၊ပဲစိမ္း၊ၾကက္ဥတို႔ျဖင့္နွယ္ၿပီးတိုဖူး ေသတၲာေလးထည္းထည့္ပါ။အဖံုးကိုဂ်ံဳေရေဖ်ာ္ထားတာေလးနဲ႔ပိတ္ပါ။ ဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာ တိုဖူးေသတၲာေလးမ်ားကို ကပ္ထားေသာဘက္မွေမွာက္ရက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ရွိကၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။မရွိလ်ွင္ေရထည့္ပါ။ အရသာဟင္းခပ္မႈန္႔ ပဲငံျပာရည္ခရုဆီနွမ္းဆီေမြးတို႔ထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ကာတည္ထားပါ။ေရအနည္းငယ္ခမ္းပါကတိုဖူးေသတၲာမ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္စီထည့္ပါ။ က်န္ရွိေနေသာေဆာ့စ္ကိုေကာ္အနည္းငယ္ဖမ္းကာခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနျဖင့္တိုဖူးေပၚတြင္ဆမ္းကာၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။တည္ခင္းစဥ္တိုဖူးေသတၲာေလးအျဖစ္ျမင္သာေစရန္တခုကိုဓားေလးျဖင့္ေကာ္ၿပီးဖြင့္ေပးထားပါ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...