Tofu Treasure Box
တိုဖူးကိုရတနာေသတၲာပံုစံလုပ္ၿပီးအစာသြပ္ထားတာပါ။ေလးပိုင္းပိုင္းၿပီးေသတၲာအေသးေလးေတြလုပ္လို႔ရပါတယ္။အခုလုပ္ထားတာေလးကတိုဖူးအတံုးလိုက္ကိုလုပ္ထားတာပါ။ပထမဦးစြာတိုဖူးကိုဆီပူတြင္အေရာင္ရေအာင္ခ်ေၾကာ္ပါ။ေၾကာ္ၿပီးပါက အေအးခံထားပါ။ ၿပီးလ်ွင္ဓားထက္ထက္ျဖင့္တိုဖူး၏အေပၚမ်က္နွာျပင္ကိုသံုးနားကိုဓားျဖင့္အရာေပးလိုက္ပါ။ၿပီးလ်ွင္အေပၚပိုင္းအခြံနားကပ္ၿပီးအခ်ပ္လိုက္ခြာၿပီးလွန္ထားပါ။ဇြန္းတခုျဖင့္အတြင္းမွတိုဖူးသားမ်ားကိုေကာ္ထုတ္ၿပီးခြက္ပံုစံလုပ္ပါ။ထုတ္ၿပီးပါကတိုဖူးတုံးသည္အခြံၾကည့္သပ္သပ္ေသတၲာပံုရလ်ွင္ပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။ ေကာ္ထုတ္ထားေသာတိုဖူးအနည္းငယ္ကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီျဖဴ ျဖင့္ဆီသပ္ထားေသာၾကက္သားစင္းေကာ ၾကက္သြန္မိတ္၊ငရုပ္ေကာင္း ၊ဆား၊ပဲစိမ္း၊ၾကက္ဥတို႔ျဖင့္နွယ္ၿပီးတိုဖူး ေသတၲာေလးထည္းထည့္ပါ။အဖံုးကိုဂ်ံဳေရေဖ်ာ္ထားတာေလးနဲ႔ပိတ္ပါ။ ဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာ တိုဖူးေသတၲာေလးမ်ားကို ကပ္ထားေသာဘက္မွေမွာက္ရက္ထည့္ပါ။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ရွိကၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။မရွိလ်ွင္ေရထည့္ပါ။ အရသာဟင္းခပ္မႈန္႔ ပဲငံျပာရည္ခရုဆီနွမ္းဆီေမြးတို႔ထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ကာတည္ထားပါ။ေရအနည္းငယ္ခမ္းပါကတိုဖူးေသတၲာမ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္စီထည့္ပါ။ က်န္ရွိေနေသာေဆာ့စ္ကိုေကာ္အနည္းငယ္ဖမ္းကာခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနျဖင့္တိုဖူးေပၚတြင္ဆမ္းကာၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။တည္ခင္းစဥ္တိုဖူးေသတၲာေလးအျဖစ္ျမင္သာေစရန္တခုကိုဓားေလးျဖင့္ေကာ္ၿပီးဖြင့္ေပးထားပါ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment