27 June 2015

ယိုးဒယားခရမ္းသီးသုပ္

လိုအပ္ေသာပစၥည္း 
**********
ခရမ္းသီး - ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေသး - ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ေျမာင္း
ပုဇြန္ေျခာက္-အနည္းငယ္
ၾကက္ဥျပဳတ္ - ၁လံုး
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၁ဇြန္း
ထန္းလ်က္ရည္ - ၁ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ၃ ေတာင့္
နံနံပင္- အနည္းငယ္
ဦးစြာပထမ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ပါ ႏြမ္းရံု က်က္ရံုသာဖုတ္ပါ ၿပီးလ်ွင္ အေအးခံ ကာအခြံသင္၍ အကြင္းလိုက္လွီးျဖတ္ကာ ပန္းကန္တြင္ျပင္ဆင္ထားပါ ၾကက္သြန္နီကို အကြင္းလိုက္လွီးထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီး၍ ပုဇြန္ေျခာက္ျဖင့္ေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထားပါ ပန္းကန္တခုတြင္ ထန္းလ်က္ရည္ ၊သံပုရာရည္၊ ငံျပာရည္ တို႔ကို ေရာၿပီးစပ္ပါ ငရုပ္သီးကို အမ်ွင္ေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ
နံနံပင္ခပ္ႀကီးႀကီးစိပ္ ထားပါ အားလံုးအဆင္သင့့္ျဖစ္ပါက ေဆာ့ကိုခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေပၚတြင္ဆမ္းပါၾကက္သြန္ျဖဴပုဇြန္ေျခာက္ဆီသပ္ထည့္ပါ ၾကက္ဥျပဳတ္ကို အတံုးေလးမ်ားတံုးၿပီးအေပၚမွတင္ပါ ၾကက္သြန္ အကြင္းလိုက္ေလးမ်ားတင္ပါ ေနာက္ဆံုးတြင္ နံနံပင္နွင့္ငရုပ္သီးတို႔ျဖင့္ အလွဆင္ကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...