27 June 2015

ၾကက္သားသုပ္ ဗီယက္နမ္စတိုင္

Vietnamese Chicken Salad
ၾကက္သားသုပ္ကိုအရသာတမ်ိဳးေျပာင္းသုပ္စားခ်င္သူေတြအႀကိဳက္ေတြ႕မယ့္ ဗီယက္နမ္ၾကက္သားသုပ္ေလးပါ ။
(၁)ပါဝင္ပစၥည္း
    *******
ၾကက္သား - နွစ္စိတ္
(ေပါင္းထား သို႔ Bakeလုပ္ထားတာ)
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
celery - တစ္ေခ်ာင္း(တရုပ္နံနံအႀကီး)
မုန္လာဥနီ - တစ္ဝက္
မုန္လာထုပ္ - အနည္းငယ္
ပူစီနံ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သားျပဳတ္သို႔ ကင္ထားသည္ကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးထားပါ။Celeryကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။မုန္လာဥနီကိုအေခ်ာင္းေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။မုန္လာထုပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။ပူစီနံွ၊နံနံပင္တို႔ကိုေရေဆးလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ေဆာ့စ္အတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
***************
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၁ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏုတ္ႏုတ္စင္း လၻက္ဇြန္း၁ဇြန္း
ငရုပ္သီး - ေသးေသးစိပ္ ၃ေတာင့္
sweet chilli sauce - ၅ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
တို႔ကို ေရာစပ္ေဖ်ာ္ထားပါ။
(၃)Topping အေပၚမွျဖဴးရန္အတြက္
*******************
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ပန္းကန္
သၾကား - ေလးဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
အိုးတခုတြင္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ကာ အေရာင္ရပါကေျမပဲဆန္ေထာင္းကိုထည့္ေၾကာ္ကာသၾကားထည့္ၿပီးေမြပါ။ေျမပဲဆန္ခ်ိဳခ်ိဳေမြးေမြးရပါကပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ ။
အမွတ္စဥ္(၁)မွ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတခုတြင္ထည့္ပါ
အမွတ္စဥ္(၂) မွ ေဖ်ာ္ထားေသာေဆာ့ျဖင့္သမေအာင္ေရာေမြပါၿပီးလ်ွင္ပန္းကန္တခုတြင္ထည့့္ၿပီးအေပၚမွ အမွတ္စဥ္(၃)မွ ေၾကာ္ထားေသာ ေျမပဲဆန္ခ်ိဳခ်ိဳ ေမႊးေမႊးကို ျဖဴးကာတည္ ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။ထူးျခားတဲ့သူ႔အရသာေလးက ပူစီနံ နဲ႔ နံနံပင္ ေရာသံုးထားၿပီး ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာေလးပါ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...