28 June 2015

ပုဇြန္အီတလီေခါက္ဆြဲ

Prawn Aglio
အီတလီေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းမ်ားစြာထဲကနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားလွတဲ့PrawnAglioခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ဒီခ်က္နည္းေလးကျမန္မာမ်ားအတြက္စားရတာအဆင္ေျပၿပီးအၾကိဳက္ေတြ႔ေစမယ္လို႔ေမ်ွာ္လင့္ပါတယ္။ဘာလို႔လည္းဆိုေတာ့ဆိုဖီယာလည္းဒီေခါက္ဆြဲေလးကိုဘဲအျမဲေရြးစားေနက်မို႔ပါ။Sauceနဲ႔စားတာမ်ိဳးက်အျမဲမစားႏိုင္လို႔ပါ။မုန္႔ဟင္းခါးမဟုတ္လို႔ပါ ☺ ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
Pasta - ၂၀၀ ဂရမ္ (ျပဳတ္ၿပီးသား)
သံလြင္ဆီ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဳႏုတ္ႏုတ္စင္း - တစ္ဇြန္း
င႐ုပ္သီးစိမ္းနီ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ပုဇြန္ - ၅ေကာင္ / လိုသေလာက္
Parsley (chop) - တစ္ဇြန္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ - ၂ဇြန္း
ဆားေရ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာႏွစ္သက္ရာအီတလီေခါက္ဆြဲpastaကိုအၫႊန္းအတိုင္းျပဳတ္ထားၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ကာဆီလူးထားပါ။
(၂)င႐ုတ္သီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊parsleyတို့ကိုႏုတ္ႏုုတ္စင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေစ့ထုတ္ၿပီးေသးေသးတံုးထားပါ။
(၃)ပုဇြန္ကိုျပဳတ္လိုက္ျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္သို႔မဟုတ္အခြံသင္ေက်ာခြဲသန္႔စင္ထားပါ။ေရေႏြးအိုးတခုတြင္ေခါက္ဆြဲေရေႏြးေဖ်ာ၇န္အသင့္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကလက္ကိုဒယ္ကိုအပူေပးပါ။အိုးပူပါက သံလြင္ဆီထည့္ပါ။ေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။
(၅)ဆီပူပါကၾကက္သြန္ျဖဴ၊င႐ုပ္သီး၊parsley ၊ပုဇြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၾကက္သြန္ျဖဴအေရာင္မွာေ၇ႊဝါေရာင္ေျပာင္းပါကဆားေ၇ထည့့္ပါ။ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာေခါက္ဆြဲထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးခ်ိစ္၊င႐ုပ္သီးမႈန္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***
မီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ရန္
ဆားေ၇မသံုးလိုပါကဆားထည့္ျပီးအပူ႐ွိန္ေလ်ာ့ခ်ေပးရန္ၾကက္သြန္ျဖဴမတူးေစရန္ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးရန္လိုအပ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...