23 June 2015

ၾကက္သားဆြမ္းေမြးရြက္ထုပ္ေၾကာ္

Fried Chicken in Pandan Leaves
ၾကက္သားေၾကာ္ကို႐ိုး႐ိုးေၾကာ္တာထက္ခုလိုဆြမ္းေမြးရြက္ေလးနဲ႔ထုပ္ၿပီးလွလွပပေၾကာ္ထားတာကတမိ်ုးစြဲေဆာင္မႈ႐ွိသလိုထူးျခားေမြးပ့်ံတဲ့အႏွ့ံအရသာကိုလည္းေပးပါတယ္။ေမြးေန႔ပြဲပါတီပြဲေတြမွာလည္းလွလွပပစိတ္ဝင္စားဖြယ္ျပင္ဆင္ေပးႏိုင္ပါတယ္႐ွင္။စမ္းလုပ္ၾကည့္ၾကရေအာင္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ၾကက္ေပါင္သား - ၃၀၀ဂရမ္
ဆြမ္းေမြးရြက္ႀကီးႀကီး - ႏွစ္ပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ -ႏွစ္ေျမာင္းေသးေသးစိတ္
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴ - လၻက္ဇြန္းတ၀က္
နံနံျမစ္ - ႏွစ္ပင္ေသးေသးစိတ္
နံနံေစ့အမႈန္႔ - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္းတဝက္
ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္းတဝက္
ခ႐ုဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဝက္
ႏွမ္းဆီေမြး - စားပြဲတင္တစ္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔ - လၻက္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ၾကက္သားကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာအတံုးေသးေသးတံုးထားပါ။
(၂)ဆြမ္းေမြးရြက္ကိုအရင္းမွျဖတ္ကာေရေဆးသန့္စင္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တခုတြင္ၾကက္သားကိုထည့္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့့္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဆြမ္းေမြးရြက္၏အဖ်ားမွကိုင္ကာကေတာ့ပံုစံေခါက္ေပးပါ။
(၅)ကေတာ့ပံုစံေခါက္ထားေသာေနရာတြင္ၾကက္သားတံုးႏွစ္တံုးသို႔သံုးတံုးထည့္ကာစမူစာေခါက္နည္းအတိုင္းထုပ္ကာအဆံုးနားေရာက္လ်ွင္အစသိမ္းၿပီးက်စ္ေနေအာင္ဆြဲေပးပါ။
(၆)အားလံုးၿပီးသြားပါကဆီပူပူတြင္ႏွစ္မိနစ္မွသံုးမိနစ္ခ်ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။ဆြမ္းေမြးရြက္အနံ႔သင္းပၽံ႔ ေနေသာပူပူေႏြးေႏြးၾကက္သားဆြမ္းေမြးရြက္ထုပ္ကို နွစ္သက္ရာ ေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...