6 June 2015

ေ႐ႊဖရံုသီးေပါင္း

Stewed Pumpkin in Coconut Cream
ေ႐ႊဖရံုသီးယိုးဒယားအခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းနည္းနည္းနဲ႔စားရတာအရသာရွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးပါ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေ႐ႊဖရံုသီး - တစ္ကီလို
အုန္းနို႔ - ၂၅၀ml
ေရ - ၅၀၀ml
သၾကား - ၁၇၅ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
(၁)ေ႐ႊဖရုံသီးကိုအခြံသင္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ကာအတံုးႀကီးႀကီးတံုး ထားပါ။အလွဆင္ရန္ဖရံုေစ့ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးေရေဆးကာOvenတြင္အေျခာက္ခံၿပီးကင္ထားပါ။ေလွာ္ၿပီးသားသံုးလည္းရပါတယ္
(၂)အိုးတခုျဖင့္ေရ ၊ဆားနွင့္သၾကားထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။
(၃)ဆူပြက္လာပါကအုန္းနို႔နွင့္ေ႐ႊဖရံုသီးထည့္ၿပီးမီးေအးအးျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ဖရံုသီးႏူးလာေအာင္တည္ေပးပါ။ေဝမက်ေစရန္ ဂရုျပဳပါ။
(၄)ေ႐ႊဖရံုသီးႏူးပါကပန္းကန္တြင္ထည့္ျပီးအုန္းနို႔ဆမ္းကာဖရံုေစ့ေလွာ္ျဖဴးၿပီးနွစ္သက္သလိုအလွဆင္၍တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...