6 June 2015

မာလာဟင္း



ပါဝင္ပစၥည္း
*******
မာလာေခါက္ဆြဲအစံု - တစ္ပဲြစာ
နွစ္သက္ရာအသီးအနွံ - လိုသေလာက္
ၾကက္သား - ဟင္းဇြန္းတစ္ဇြန္း
ငါးလံုး - ၅လံုး
ငံုးဥ - ၅လံုး
ဟင္းစပ္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းနဲ႔ဟြားေက်ာက္ဆီခ်က္ - တစ္ဇြန္း
ေျမပဲေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္ -တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း
ခရုဆီ -တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္စပ္ပဲငပိအနွစ္ (မာလာအနွစ္) - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဟင္းစပ္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို အိုးတခုတြင္ထည့့္ၿပီးအပူေပးပါ ။ (၂)ၾကက္သား၊ငံုးဥ၊ငါးလံုး၊ေခါက္ဆြဲနွင့္သီးနွံတို႔ကိုသီးသန္႔ေရေႏြးေဖ်ာပါ။
(၃)ျပီးလ်ွင္တည္ထားေသာဟင္းရည္ထည္းသို႔ေျပာင္းထည့္ကာတပြက္ဆူအရသာဝင္ေအာင္တည္ၿပီးအရသာအေပါ့ငံျမည္းကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
မွတ္ခ်က္ ။။
နွမ္းနွင့္ဟြားေက်ာက္ဆီခ်က္ျပဳလုပ္နည္းမွာ နွမ္းေလွာ္တစ္ပန္ကန္လံုးကိုေထာင္းၿပီးေႂကြပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။ႀကိတ္ၿပီးသားဟြားေက်ာက္မႈန္႔တစ္ဇြန္းကိုေရာထည့္ပါ။မီးဖိုတြင္ဆီတစ္ပန္းကန္လံုးစာကိုအပူေပးပါ။ေတာ္ေတာ္ပူလာပါကနွမ္းဟြားေက်ာက္အေရာပန္းကန္ထည္းသို႔ေလာင္းထည့္ၿပီး၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။

1 comment:

  1. ခ်ဥ္စပ္ပဲငပိ ဘယ္လို၀ယ္၇မလဲ ညီမေရ ဘယ္မွာ ရႏိုင္လဲ သိခ်င္ပါတယ္ ရယ္ဒီမိတ္လုပ္ျပီးသားအႏွစ္ေတြကို စိတ္မခ်လို႕ပါ

    ReplyDelete

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...