6 June 2015

သီးစံုအုန္းနို႔သာကူ

Sago Pudding with Fruit Cocktail
ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာရွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
သၾကား ၂၀၀ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ေရ - ၇၅၀ ml
အုန္းနို႔ - ၂၅၀ ml
Fruit cocktail - တစ္ဘူး ( fresh fruit )
(၁) အိုးတခုတြင္ေရ၊သၾကား၊ဆား၊နွင့္အုန္းနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၂)သာကူေစ့ကိုငါးမိနစ္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
(၃)အုန္းနို႔ဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ကာေမြေပးၿပီးျပန္ဆူပြက္လာပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ထားပါ။
(၄)ဆယ္မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားၿပီးသာကူေစ့အဆံေလးမ်ားေပ်ာက္ပါကပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမွ fruit cocktail သို႔ နွစ္သက္ရာသစ္သီး မ်ားျဖင့္အလွဆင္ကာအပူ သို႔ အေအးခံၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...