Sago Pudding with Fruit Cocktail
ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာရွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
သၾကား ၂၀၀ ဂရမ္
ဆား - အနည္းငယ္
ေရ - ၇၅၀ ml
အုန္းနို႔ - ၂၅၀ ml
Fruit cocktail - တစ္ဘူး ( fresh fruit )
(၁) အိုးတခုတြင္ေရ၊သၾကား၊ဆား၊နွင့္အုန္းနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၂)သာကူေစ့ကိုငါးမိနစ္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
(၃)အုန္းနို႔ဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ကာေမြေပးၿပီးျပန္ဆူပြက္လာပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ထားပါ။
(၄)ဆယ္မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားၿပီးသာကူေစ့အဆံေလးမ်ားေပ်ာက္ပါကပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမွ fruit cocktail သို႔ နွစ္သက္ရာသစ္သီး မ်ားျဖင့္အလွဆင္ကာအပူ သို႔ အေအးခံၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment