23 June 2015

ဆိတ္သားေထာင္း

ဆိတ္သားကိုစားေနက်ပံုစံခ်က္ဟင္းျဖစ္ေစ၊ျပဳတ္ေၾကာ္ျဖစ္ေစစား၇တာၿငီးေငြ႔ေနသူမ်ားအတြက္အဆင္ေျပအႀကိဳက္ေတြ႔ေစမဲ့ဆိတ္သားေထာင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။အစာေျပေထာင္းစားဖို႔ဘဲျဖစ္ျဖစ္ဟင္းတစ္ခြက္အျဖစ္ဘဲျဖစ္ျဖစ္လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာျပင္ဆင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဆိတ္သားျပဳတ္ သိ့ု ေၾကာ္ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ငံျပာရည္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေျမပဲေလွာ္ - ႏွစ္ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
သခြားသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဆိတ္သားကို႐ွာလကာ၇ည္ျဖင့္နယ္ေဆးၿပီးဆား၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ကာႏူးေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။ျပဳတ္ေၾကာ္ျပဳလုပ္ၿပီးသားလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၂)င၇ုပ္သီးႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေလွာ္ထားပါ။ခ၇မ္းခ်ဥ္သီးကိုအစိမ္းႏွစ္သက္ကအစိမ္းထဲ့ပါ။အေျမာင္းစိပ္ထားပါ။မီးကင္ထည့့္၍လည္း၇သည္။
(၃)ဦးစြာင၇ုပ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းပါ။ဆိတ္သားထည့္ေထာင္းပါ။
(၄)လိုခ်င္ေသာအေနထားညက္ပါကခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေျမပဲ၊ႏွမ္း၊ငံျပာ၇ည္၊သံပု႐ာရည္၊ဟင္းခပ္မႈန္ထည့္ၿပီးအရသာဝင္ရံုေလာက္သာသာေထာင္းၿပီးသမေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအစပ္ေျပအျဖစ္ သခြားသီး၊နံနံပင္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...