24 June 2015

ၾကက္သားၾကာဇံေကာ္ျပန့္ေၾကာ္

Spring Roll
ေကာ္ျပန္႔ေၾကာ္ကလူတိုင္းသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။မ်ားေသာအားျဖင့္အသီးအႏွံနဲ႔ထည့္ၿပီးေၾကာ္ၾကတာမို႔ေၾကာ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းသာႂကြပ္ေနတတ္ျပီးခဏေနတာနဲ႔ေသခ်ာေပါက္ေပ်ာ့တြဲႀကီးျဖစ္သြားတတ္တာမို႔ၾကာ႐ွည္ေၾကာ္ၿပီးသားဆိုစားခ်င္စဖြယ္မျဖစ္ေနေတာ့ပါဘူး။ဒါေျကာင့္ဒီနည္းေလးကစား၇တာလည္းအ၇သာ႐ွိသလိုအခ်ိန္ျကာသည္ထိျပန္ေပ်ာ့သြားခ်င္းလည္းမ႐ွိတဲ့အတြက္ျပန္လည္မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဆန္ၾကာဆန္ - ၁၅၀ဂ၇မ္
မုန္လာဥနီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္မိတ္ - ငါးပင္
မိႈေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သား - ၅၀ ဂ၇မ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ -ႏွစ္ေျမာင္း
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္ ့ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
င၇ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ေကာ္ျပန္႔ဖက္- တစ္ထုပ္
ဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ - ေကာ္အျဖစ္ကပ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဆန္ၾကာဇံကိုေ၇စိမ္ထားပါ။ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။မုန္လာဥက္ိုအမ်ွင္စိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။မိႈေျခာက္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ပါ။ၾကက္သားခ်ေၾကာ္ပါ။ၾကာဇံထည့္ပါ။မုန္လာဥ၊မိႈေျခာက္ထည့္ပါ။အ၇သာျဖည့္စြက္ပါ။လိုအပ္ပါကေ၇အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကာဇံႏူးညံ့သည္ထိေၾကာ္ပါ။အ၇သာျမည္းႁပီးမီးဖိုမွခ်ကာၾကက္သြန္မိတ္င၇ုပ္ေကာင္းျဖဴကာပန္းကန္တခုတြင္အေအးခံထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ကိုေ၇ျဖင့္ပ်စ္ပ်စ္ ေဖ်ာ္ထားပါ။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကေကာ္ျပန္႔ဖက္ကိုျဖန္႔ၿပီးၾကက္သားၾကာဇံထည့္ကာလိပ္ၿပီးအနားကိုဂ်ံဳေကာ္ျဖင့္ကပ္ၿပီးပိတ္ပါ။
(၅)အားလံုးလိပ္ၿပီးပါကေလလံုေသာဘူးတခုတြင္စီထည့္ကာေ၇ခဲေသတၱာတြင္ခဲထားၿပီးလိုသေလာက္သာထုတ္ယူ၍ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ကာႏွစ္သက္၇ာေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...