6 June 2015

မုုန္႔က်ြဲသည္း

နွစ္ေပါင္းမ်ားစြာမစားျဖစ္တဲ့မုန္႔က်ြဲသည္းေလးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။မုန္႔ကြၽဲသည္းဆန္တိုဖူးနဲ႔မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ျပဳလုပ္နည္းအခ်ိဳးအတူတူမို႔႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့တေနရာထဲမွာအတူတူေ၇ာင္းတတ္ပါတယ္။Tapiocaထည့္တဲ့အတြက္မုန္႔သားကအိအိတုန္တုန္ေလးျဖစ္ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။ Sis Khine Chaw Su ဆန္တိုဖူး ျပဳလုပ္နည္းက္ိုအေျခခံၿပီး ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။ ေက်းဇူးပါအစ္မ
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္မႈန္႔ - ၂ခြက္ (1Cup = 250ml )
Tapioca powder ပေလာပီနံမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ထန္းလ်က္ ရည္ - ၄ခြက္ (=တလီတာ)
ေရ - ၂ခြက္
ထံုးရည္ ၾကည္ - ၂ခြက္
အုန္းသီး - တြဲဖက္စားရန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ဦးစြာထံုးရည္ၾကည္ျပဳလုပ္ထားပါ။ ထံုးလ႓က္ဇြန္းတဝက္ကို ေရ ၂ခြက္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးအနယ္ထိုင္ထားပါ။အေပၚေရၾကည္၂ခြက္ကိုယူထား ပါ။
(၂)ထန္းလ်က္၃၀၀ဂရမ္(၂၀က်ပ္သား)ခန္ု႔ကိုေရ၄ခြက္ျဖင့့္က်ိဳၿပီးအမႈိက္စစ္ထားပါ။
(၃) ဆန္မႈန္႔နွင့္ Tapioca မႈန္႔ကိုေရာၿပီးေရ၂ခြက္ျဖင့္ေဖ်ာ္ပါ။
(၄)ဆန္မႈန္႔ေဖ်ာ္ထားသည့္ထဲသို႔ထန္းလ်က္ရည္ထည္ၿပီးက်ိဳပါ။ အလံုးမ်ားမျဖစ္ေစရန္ပံုမွန္မီးျဖင့္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)ကိိ်ဳေနသည့္ဆန္မႈန္႔စတင္ပ်စ္လာပါကထံုးရည္ၾကည္ထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ႂကြက္ၿမီးတန္းအေနထားထပ္ပိုပ်စ္လာေသာအေနထားတြင္ခ်ၿပီးအေအးခံမည့္ခြက္ထည္းေလာင္းကာအေအးခံၿပီးေအးသြားလ်ွင္လိုအပ္သလိုလီွးျဖတ္ၿပီးအုန္းသီးဆံျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...