အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
6 June 2015
ငခ်ိတ္ပူတင္း
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
(၁)ငခ်ိတ္ - ၂ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ေရ - ၂.၅လီတာ
စြမ္းေမြး႐ြက္ - ၂႐ြက္
(၂)သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္
နို႔စိမ္း - တစ္ဘူး
အုန္းနို႔ - ဘူးေသးတစ္ဘူး
(၃)သာကူေစ့ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္တခြက္
ေရ - ၇၅၀ ml
ျပဳလုပ္နည္း
******
ဦးစြာငခ်ိတ္ေကာက္ညင္းကိုေရေႏြးျဖင့္ေလနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။ၿပီးလ်ွင္ေရစစ္ၿပီးေရ၂လီတာခြဲနွင့္စြမ္းေမြး႐ြက္ထည့္ျပဳတ္ပါ။မီးေသးေသးျဖင့္ေကာက္ညင္းႏူးအိလာသည္ထိျပဳတ္ေပးပါ။ အိုးတခုျဖင့္သၾကား၊နို႔စိမ္းနွင့္အုန္းနို႔ကိုေရာၿပီးသၾကားေပ်ာ္ရံုက်ိဳထားပါ။သာကူေစ့က်ိဳရန္ေရဆူအရင္တည္ပါ။သာကူကိုေရေဆးၿပီး၂မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။ေရဆူပါကသာကူခ်ကာတခ်က္ေမြၿပီးျပန္ပြက္လာပါကအဖံုးဖံုးၿပီးမီးပိတ္ထားပါက်ိဳထားေသာငခ်ိတ္ႏူးအိလာပါကစြမ္းေမြး႐ြက္ကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးေမြတံျဖင့္ေျခေပးပါ။စက္ျဖင့္ေမြလည္းရပါတယ္။ၿပီးလ်ွင္ကိ်ဳထားေသာအုန္းနို႔နို႔စိမ္းသၾကားအေရာနွင့္သာကူအေရာတို႔ကိုထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္အပူျပန္ေပးပါအရသာမွာအခ်ိဳေလ်ာ့ထားပါတယ္နွစ္သက္ကသၾကားပိုထည့္ပါျပီးလ်ွင္ပန္းကန္လံုးသို႔ခြက္မ်ားထည္းသို႔ေျပာင္းထည့္ကာအေအးနွစ္သက္ပါကေရခဲေသတၱာတြင္၃နာရီခန္႔ထားၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။ အပူသို႔အေအးတည္ခင္းနိုင္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment