6 June 2015

ယိုရွမ္း





တရုပ္လိုေတာ့ယိုရွမ္းလို႔ေခၚတဲ့ရိုးရာမုန္႔ေလးတခုပါ။သိတဲ့သူမ်ားလည္းရွိမယ္ထင္ပါတယ္ေနာ္။မသိေသးတဲ့သူငယ္ခ်င္းတို႔ကိုလည္းမိတ္ဆက္ေပးပါရေစ။နွစ္သစ္ကူးပြဲေတြမွာတည္ခင္းဧည့္ခံေလ့ရွိတဲ့ဆီေၾကာ္မုန္႔ေလးပါေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဂ်ံဳ - ၁ကီလို
Baking soda -၂ဇြန္း 10ml
ဆီပူ -၁၀၀ ဂရမ္
သၾကားရည္ သို႔ ႀကံသကာရည္ - ၇၀၀ml
(သၾကား ၅၀၀ ဂရမ္ နွင့္ ေရ ၂၅၀ဂရမ္ )က်ိဳပါ
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
စမံုစပါးေစ့ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေၾကာ္ရန္ဆီ - လိုသေလာက္
ျပဳလုပ္နည္း
******
ဇလံုႀကီးႀကီးတခုတြင္ ဂ်ံဳနွင့္ Baking soda ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။အိုးတခုျဖင့္ဆီကုိအပူေပးပါ။ဂ်ံဳကိုတြင္းျပဳလုပ္ၿပီးဆီပူပူကိုေလာင္းထည့္ေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ဇြန္းျဖင့္ေမြေပးပါ။စမံုစပါးေစ့ထည့့္ပါအ ဆင္သင့္က်ိဳထားေသာသၾကားရည္ကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္ၿပီးနွယ္ေပးပါ။ဂ်ံဳသားနွပ္လာပါကအဝတ္ေရစိုျဖင့္ နာရီဝက္ခန္႔အုပ္ထားေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳက္ိုလိမ့္တံုးျဖင့္အျပားခတ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္မိမိလိုေသာပံုစံလွီးျဖတ္ၿပီးဆီပူတြင္အေရာင္ရသည္ထိ၂မိနစ္ခြဲခန္႔ေၾကာ္ကာဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးအေအးခံကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ေၾကာ္ၿပီးေနာက္ရက္မ်ားတြင္ပိုစားေကာင္းပါတယ္။
ပံုပါအတိုင္းယပ္ေတာင္ေလးမ်ားေဖာ္ရန္ျပဳလုပ္နည္းမွာ 5mm အထူ ရသည္ထိျပားၿပီးလ်င္ အနားမ်ားကိုညိွၿပီး 4Cmအက်ယ္ ရေအာင္ ေခါက္ေပးပါ။အရွည္လိုက္ရလ်ွင္၎ေခါက္ထားေသာအေခါက္တိုင္း 4cm အက်ယ္ဆီထပ္ျဖတ္ေပးပါ။ ၎ျဖတ္ထားေသာ4cmကို အေခ်ာင္းေလးမ်ားကိုဆက္ေနေသာဖက္မွတဝက္ေက်ာ္ေလာက္ထိျဖတ္ေပးပါ။ပံုကို comments မွာထည့္ေပးထားပါ့မယ္။ၿပီးလ်ွင္အစြန္းတဖက္ကိုကိုင္ၿပီးအျခားအစြန္းတဖက္တြင္ဖိကပ္ေပးၿပီးထြက္လာေသာေထာင့္ခ်ြန္းနွစ္ဖက္ကိုစြဲၿပီးနား႐ြက္ပံုစံျပဳလုပ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။နားလည္ေအာင္ေရးျပရတာနည္းနည္းခက္လို႔ပံုေလးၾကည့္လုပ္နိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...