Potato Pudding
ပူတင္းဆိုတာကေလးလူႀကီးအ႐ြယ္မေ႐ြးအားလံုးႀကိဳက္ၾကတဲ့သားေရစာအခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။အၿမဲၾကက္ဥပူတင္းဘဲလုပ္စားျဖစ္တာ မ်ားလို႔ဒီတခါေတာ့အနံ႔အရသာတမ်ိဳးထူးျခားၿပီးအာဟာရလည္းျဖစ္ေစမဲ့ အာလူး ပူတင္းေလးကိုလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
အာလူး - တစ္ကီလို
သၾကား - ၄၀၀ဂရမ္
ဂ်ံဳ - ၁၂၀ဂရမ္
ႏြားနို႔ - တစ္လီတာ
ၾကက္ဥ - ေျခာက္လံုး
ေထာပတ္ - ၂၅၀ ဂရမ္
ဗီနီလာအနံ႔ - ၁ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
Almond အနံ႔ - တဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
************
(၁)ဦးစြာအာလူးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ပါ။
(၂)ျပဳတ္ၿပီးသားအာလူးကုိအခြံႏႊာၿပီးေျခေပးပါ။ႏြားနို႔ထည့္၍ေျခပါ။ စက္ျဖင့္လည္းႀကိတ္လို႔ရပါတယ္။ၿပီးလ်ွင္ဇလံုတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၃)ၾကက္ဥ၊ဂ်ံဳ၊သၾကားတို႔ကိုလည္းစက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ။
(၄)အာလူးထည္းေရာပါ။ၾကက္ဥအေရာ၊Vanilla နွင့္ Almond essence ၊ဆားတို႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)ေထာပတ္ကိုအေရေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ၿပီးထည့္ေမြေပးပါ။
(၆)ဇကာတခုျဖင့္မုန္႔နွစ္ရည္ကိုစစ္ခ်ၿပီးအတြင္းမွအလံုးအခဲမ်ားရွိက ဖယ္ထုတ္ေပးပါ။
(၇)ဆီသုပ္ထားေသာမုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္စစ္ၿပီးသား မုန္႔႔နွစ္ရည္ ကိုထည့့္ၿပီးoven အပူခ်ိန္၂၀၀ဒီကရီျဖင့္၄၅မိနစ္ခန္႔႔မ်က္နွာျပင္ အေရာင္ရသည္ထိဖုတ္ပါ။ovenအဆင့္ရွိပါကအလယ္ဆင့့္သံုးပါ။
(၈)မုန္႔နွစ္က်က္မက်က္ၾကည့္ၿပီးထုတ္ယူကာအေအးခံသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ပူတင္း သားျဖစ္ေသာေၾကာင့္ေရခဲေသတၲာတြင္ ေလးနာရီခန္႔ အေအးခံထားၿပီး လံုးဝေအးမွသာလ်ွင္အတံုးလွလွေလးလွီးျဖတ္ လို႔ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
6 June 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment