31 May 2015

Steam Rice Cake


(发糕 )
ဆန္နဲ႔လုပ္ထားတဲ့မုန္႔ေလးပါ။ျပဳလုပ္၇လြယ္ကူၿပီးအျပင္မုန္႔ေတြအျမဲမစားခ်င္သူေတြအတြက္သန္႔႐ွင္းၿပီးအာဟာလည္းျဖစ္ေစမဲ့မုန္႔ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။မုန္႔ကိုအခ်ိဳျပဳလုပ္ႏိုင္သလိုအဆိမ့္ျပဳလုပ္ ၿပီး အုန္းသီးသၾကားမႈန္႔အနီတို႔နဲ႔ လည္းတြဲဖက္စားႏိုင္ပါတယ္။    
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဆန္မႈန္႔ - ၂၀၀ဂ၇မ္
သၾကား - ၁၇၀ ဂ၇မ္
Yeast - လၻက္ဇြန္း တဇြန္း
Baking Powder - ဇြန္းတဝက္
ေ၇ သို႔ အုန္းႏို႔ - ၄၀၀ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာပန္းကန္တစ္ခုတြင္ yeast ကို ေ၇ၾကက္သီးေႏြးစားပြဲ တင္၂ဇြန္းခန္႔ျဖင့္ေဖ်ာ္္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္ ဆန္မႈန္႔ႏွင့္ baking powder ကို ဇကာ ခ်ထားပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္ေ၇ သို႔ အုန္းႏို႔ ထည့္ပါ။ yeast ေဖ်ာ္ထားသည္ ကိုထည့္ၿပီးအားလံုးသမေအာင္ေ၇ာေမြၿပီးအဖံုးကိုပလပ္စတစ္ျဖင့့္လံုေအာင္ပိတ္ၿပီးပူေႏြးေသာေန၇ာတြင္အပြခံထားပါ။ (၂နာ၇ီခန္႔)
(၄)မုန္႔ႏွစ္၇ည္ ႏွစ္ဆခန္႔ပြလာပါကသၾကားထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၅)ေပါင္းအိုးကိုေ၇ထည့္ၿပီးအဆင္သင့္တည္ထားပါ။ေပါင္းမည့္ခြက္သို႔ပန္းကန္လံုးေလးမ်ားကိုဆီပါးပါးသုတ္ထားပါ။
(၆)အေ၇ာင္ျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကႏွစ္သက္၇ာအေ၇ာင္ထည့္ပါ။မုန္႔ႏွစ္ကိုပန္းကန္ခြက္ေလးမ်ားတြင္သံုးပံုႏွစ္ပံုခန္႔ထိထည့္ၿပီးေပါင္းအိုးတြင္မိနစ္၂၀ခန္႔ ေပါင္းေပးပါ။
(၇)မုန္႔ႏွစ္က်က္မက်က္သိေစ၇န္အခြၽန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ၿပီးမုန္႔သားမ်ားကပ္မပါလ်ွင္မုန္႔သားက်က္ၿပီမို႔ေပါင္းအိုးမွခ်ကာအေအးခံထားၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***မုန္႔သားမ်က္ႏွာျပင္ကြဲထြက္လာသည္ကိုလိုခ်င္ပါကေ၇အနည္းငယ္ေလ်ာ့ထည့္ေပး၇ပါမယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...