31 May 2015

ပေလာပီနံကိတ္


Cassava Cake

ပေလာပီနံကိတ္ေလးကိုစကၤာပူကမေလးမုန္႔ဆိုင္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ၇ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္၇လြယ္ကူၿပီးအိမ္မွာလုပ္စားႏိုင္ေအာင္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလုိက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း
*******
ပေလာပီနံ - တကီလို
သၾကားအႏု - ၂၃၀ ဂ၇မ္
အုန္းႏို႔ ခ၇င္မ္ - ၂၀၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
ေထာပတ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆြမ္းေမြးရြက္  - ၅၇ြက္
ေ၇ - ၁၀၀ ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ပေလာပီနံဥကိုအခြံသင္ၿပီးျခစ္ျဖင့္ႏုႏုေလး၇ေအာင္ျခစ္ထားပါ။
(၂)ဆြမ္းေမြး၇ြက္ကိုေ၇ထည့္ၿပီးႀကိတ္ကာအ၇ည္ညစ္ထားပါ။ဆြမ္းေမြးအနံ႔ႏွင့္ကာလာျဖင့္အစားထိုးႏိုင္သည္။မထည့္ဘဲသဘာ၀အေ၇ာင္းတိုင္းလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္သည္။
(၃)အဆင္သင့္ျဖစ္ပါကျခစ္ၿပီးသားပေလာပီနီထဲသို႔ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးတဝက္က်က္အေနထားထိလံုးေအာင္ေမြေပးပါ။တိုက္၇ိုက္ဘမ္းထည္းထည့္ၿပီးဖုတ္ႏိုင္ပါတယ္။အခ်ိန္ပိုၾကာၾကာဖုတ္၇ပါတယ္။
(၅)လံုးလာပါကဆီသုပ္ထားေသာမုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးOvenတြင္၂၀၀'Cျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးအေ၇ာင္၇ပါကထုတ္ယူအေအးခံကာလိုအပ္သလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...