31 May 2015

​ေရာင္​စံု​ေက်ာက္​​ေက်ာ

ေရာင္စံုေက်ာက္ေက်ာ
(စပ်စ္၊လိေမၼာ္၊ပန္းသီးစိမ္း)

ေက်ာက္ေက်ာလုပ္စားမယ္ဆိုအုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ၊သီးစံုေက်ာက္ေက်ာ၊ေဖ်ာ္၇ည္ေက်ာက္ေက်ာေတြဘဲလုပ္ျဖစ္တာမို႔ဒီတခါေတာ့လွလွေလးနဲ႔အျမင္လည္းလွအ၇သာတမ်ိဳးဆီကိုလည္းသီးျခားခံစားေစႏိုင္မဲ့ေက်ာက္ေက်ာေလးကိုလုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္၇တာအနည္းငယ္လက္ဝင္ေပမဲ့လွလွပပေလးနဲ႔တည္ခင္းဧည့့္ခံခ်ိန္မွာပိတိျဖစ္၇ေတာ့အမွန္ပါ႐ွင္။လုပ္နည္းေလးၾကည့္၇ေအာင္ေနာ္။
**ေက်ာက္ေက်ာအေ၇ာင္စံုျပဳလုပ္၇န္အတြက္
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၁၀ ဂ၇မ္
လိေမၼာ္ေဖ်ာ္၇ည္ - ၃၀၀ ml
စပ်စ္ေဖ်ာ္၇ည္ - ၃၀၀ ml
Green apple ပန္းသီးစိမ္းေဖ်ာ္၇ည္ - ၃၀၀ ml
အေ၇ာင္ႏွင့္အ၇သာမိမိႏွစ္သက္၇ာသံုးႏိုင္ပါတယ္။ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကို၃ပံုအညီအမ်ွခြဲၿပီးအေအးသံုးမ်ိဳးျဖင့္သံုးခါက်ိဳၿပီးအေအးခံထားပါ။ေအးသြားပါကအတံုးေသးေလးမ်ားလွီးကာအေ၇ာင္သမေအာင္ေ၇ာေမြထားပါ။
**အျပင္အေ၇ာင္ၾကည္ျပဳလုပ္၇န္
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၁၀ ဂရမ္
သၾကား - ၂၅၀ ဂရမ္
ေ၇ - တစ္လီတာ
အိုးတခုတြင္ေ၇၊ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ႏွင့္သၾကားထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္က်ိဳပါ။သၾကားႏွင့္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ေပ်ာ္သြားပါကအေအးခံမည့္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔ထားပါ။အ၇မ္းမပူေသာအေနအထားတြင္ပထမလွီးျဖတ္ျပီးသားေက်ာက္ေက်ာတံုးေလးမ်ားကိုလ်ွင္ျမန္စြာႏွင့္ေန၇ာႏွ့ံေအာင္ျဖန္႔ ထည့္ေပးပါ။ (အားလံုးထည့္၇န္မလိုပါ)လိုအပ္ေသာအေ၇ာင္ပမာဏသာလ်ွင္ထည့္ျပီးအေအးခံထားပါ။ေက်ာက္ေက်ာအတံုးငယ္မ်ားထည့္လိုက္ပါကလ်ွင္ျမန္စြာခဲသြား၍ဤအဆင့္တြင္အထူးသတိထား၇န္လိုအပ္ပါတယ္။ေက်ာက္ေက်ာအၾကည္မွာပူလြန္းလ်ွင္မ၇ပါ။ေအးလ်ွင္လည္းေ၇ာင္စံုေက်ာက္ေက်ာတသားထည္းမက်ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ေက်ာက္ေက်ာေ၇ာင္စံုလံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ေ၇ာင္စံုေက်ာက္ေက်ာကိုသံုးေဆာင္ခ်ိန္မွာအတြင္းမွလိေမၼာ္၊စပ်စ္၊ပန္းသီးအ၇သာကိုသီးျခားဆီအ၇သာခံစား၇ေစမွာျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...