31 May 2015

Rasgulla



အိႏၵိယအခ်ိဳမုန္႔မလိုင္လံုးကိုငယ္ငယ္ကတည္းကအျမဲဝယ္စားျဖစ္တယ္။အိမ္သားအားလံုးလည္းႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၾကလို႔လုပ္စားျဖစ္တာေလးကိုျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ (full cream milk)
သံပု၇ာ၇ည္ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - ၂ခြက္
ေ၇ - ၃ခြက္ခြဲ
ေ၇ခဲ - ၁၂ တံုး
ဖာလာေစ့ - ၃ ေစ့
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁) ႏြားနိ႔ကိုအိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၂)ဆူပြက္လာပါကမီးကိုေလ်ွာ့ခ်ၿပီးသံပု၇ာ၇ည္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)ႏို႔ႏွင့္ေ၇ကြဲသြားပါကမီးကိုပိတ္လိုက္ပါ။
(၄)ႏို႔ခဲေလးမ်ားမာမသြားေစ၇န္ေ၇ခဲသတံုးေလးမ်ားထည့္ေပးပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ပိတ္စပါးတခုခံၿပီးႏို႔ဖက္မ်ားကိုစစ္ခ်ၿပီးေ၇ေလာင္းေဆးေပးပါ။ ေ၇ေျခာက္ေအာင္ညစ္ၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးပါ။
(၆)ေခ်ာေမြ႔လာပါကအလံုးေလးမ်ားက်စ္ေနေအာင္လံုးေပးပါ။
(၇)အိုးတခုတြင္သၾကားႏွင့္ေ၇ကိုဖာလာေစ့အနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
(၈)ဆူပြက္ပါကေခ်ာေမြ႔ေအာင္လံုးထားေသာမလိုင္လံုးေလးမ်ားကိုထည့္ၿပီးအဖံုးပိတ္ကာ၅မိနစ္ခန္႔ပြက္ေအာင္တည္ပါ။
(၉)၅မိနစ္ခန္႔ဆူပြက္ၿပီးပါကမီးေလ်ာ့ကာ၅မိနစ္ခန္႔ဆက္တည္ေပးပါ။
Rasgullaလံုးမ်ား၂ဆခန္႔ျဖစ္လာပါကမီးပိတ္အေအးခံကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။သၾကား၇ည္ပ်စ္ပ်စ္ႏွစ္သက္ပါကအခ်ိန္ပိုၾကာၾကာ တည္ေပး ႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...