31 May 2015

ၾကက္​ဥမုန္​႔



Egg Tart

Tart Dough ***
Flour 200gm
Icing Sugar 70gm
Butter 140gm
Egg 1/2no.
ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ထည့္ၿပီးနွယ္၍ခဏနွပ္ထားပါ

Egg filling ***
water 300ml
Sugar 140gm
Egg 4no.
Evaporated milk 80ml
egg filling အတြက္ ဦးစြာ သၾကားနဲ႔ေရကို ေရာက်ိဳပါ သၾကားအားလံုးေပ်ာ္ပါက အေအးခံထားပါ သၾကားရည္ေအးပါက ၾကက္ဥေလးလံုးကို ေခါက္ၿပီးထည့္ပါ နို႔စိမ္း evaporated milk ကို ထည့္ၿပီးေရာေမြပါ ၿပီးလွ်င္ ဇကာစိပ္စိပ္တခုျဖင့္စပ္ထားေသာ egg filling ကို စစ္ထားပါ
နွပ္ထားေသာ ဂ်ံဳကို egg tart ခြက္ေလးထည္းတြင္ ခြက္ပံုစံအတိုင္းေလးထည့္ၿပီးအထူအပါးညီေအာင္ ညိေပးပါ ခြက္အားလံုးအတြင္းသို႔ ထည့့္ၿပီးပါက မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္စီထည့္ပါ စစ္ထားေသာၾကက္ဥရည္ကို ခြက္မ်ားအတြင္းသို႔ ၃/၄ခန္႔ထည့္ၿပီး Oven တြင္ 200ဒီကရီျဖင့္ ၁၅မိနစ္ မိနစ္၂၀ခန္႔ ဖုတ္ၿပီးၾကက္ဥက်က္မက်က္ၾကည့္ကာ အျပင္ထုတ္ အေအးခံသုံးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...