31 May 2015

ပဲလမုန္​႔




ခု လုပ္ထားတာ Thousand Layer Mooncake ပါ ပန္းပြင့္ပံုစံလုပ္ထားလို႔ အထပ္ေတြေသခ်ာမျမင္ရပါဘူး
(1) - ဂ်ံဳ မုန္႔ 500gm (နစ္သက္ရာအေရာင္ ထည့္ နိုင္သည္)
     - ဆား အနည္း ငယ္
     - ဆီ 100gm (1/2 hot oil )
     -ေရ 200 gm
(2) -ဂ်ံဳ မုန္႔ 100gm
      - ဆီ 50 gm
(1)နဲ႔ (2) ကုိ သီး သန္႔ ဆီ နွယ္ ရ ပါ တယ္

(၁)အမွတ္ စဥ္ (1) အားလံုးေရာနယ္ၿပီးအလံုး ခပ္ ႀကီးႀကီး ၈လံုးခြဲ ၿပီးလံုးထားပါ ။
(၂)အမွတ္စဥ္(2)မွပါဝင္ပစၥည္းကိုလည္းေရာနယ္ၿပီး ၈ပံုခြဲထားပါ။
(၃)အမွတ္စဥ္ (1) ဂ်ံဳကို ျပား ၿပီး အမွတ္စဥ္ (2) ဂ်ံဳထည့္ ၿပီးလံုးပါ။
ၿပီး လ်ွင္ ၅မိနစ္ ေလာက္ နွပ္ ထား ပါ
(၄)နွပ္ ၿပီး လ်ွင္ လိ္မ့္ တုံး ျဖင့္အထည္းမွ ဆီစာ ဂ်ံဳ မ ထြက္ ေအာင္ ဂရု စိုက္ ၿပီး ျပားေနေအာင္အျပန္႔ ညီေအာင္လိမ့္ပါ။
(၅)ညီပါကအစြန္း တဖက္မွစၿပီးက်စ္္ေနေအာင္လိပ္ပါ ။ (၆)အားလံုးလိပ္ၿပီးပါက၎အလိပ္မ်ားကိုအရွည္လိုက္ထပ္လိမ့့္ၿပီးလိပ္ပါ။
(၇) ၿပီးလ်ွင္တလိပ္ကိုသံုးပိုင္းနွစ္လက္မအေနျဖတ္ၿပီးေထာင္ထားပါ။
(၈)ေထာင္ထားေသာအပိုင္းေလးမ်ားကိုလိမ့္တံုးျဖင့္အနည္းငယ္ ျပား ေအာင္လိမ့္ ၿပီး(နွစ္ သက္ ရာ)အစာ သြပ္ၿပီး အ ဝိုင္းေလး ျဖစ္ ေအာင္ ျပန္ဖိေပးပါ ( မဖိဘဲ အလံုးလိုက္ေလးဖုတ္လ်ွင္ အထပ္ေပါင္းမ်ား စြာ ျမင္ရမွာပါ)
(၉)ပန္းပံုျဖစ္ေအာင္ေတာ့အနည္းငယ္ဖိၿပီးဓားျဖင့္ အဖတ္ မ်ားျဖစ္ ေအာင္ျဖတ္ပါ။
(၁၀)ျဖတ္ၿပီးပါကဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ကာ၁၅၀ဒီဂရီျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးမေအးခင္တြင္ေထာပတ္ေလးသုတ္ေပးၿပီးအေအးခံသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
အေရာင္တက္ခ်င္ရင္ေတာ့ရခါနီးက်ၾကက္ဥအနွစ္ေလးသုတ္ေပးနိုင္ပါတယ္။

1 comment:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...