31 May 2015

Panna Cotta in Papaya




Panna Cotta in Papaya

သေဘာၤသီးတလံုးကို ေရေဆးသန႔္စင္ၿပီး ထိပ္ဘက္နွစ္ဘက္ကို အနည္းငယ္ျဖတ္ေပးပါ ေထာင္ထားလို႔ရ ေအာင္ ပါ ၿပီးလ်င္ အလယ္ က ေန ထက္ဝက္ ပိုင္းၿပီး အတြြင္းမွ အ ေစ့မ်ားကို ထုတ္ၿပီးသန္႔ရွင္းထားပါ ခြက္ကေလးတခု ျဖစ္ေအာင္ အကယ္၍ ခြက္အေန ထားေသးေန လ်င္ အသားအနည္းငယ္ကို လွီးထုတ္ပစ္ပါ သန္႔ရွင္းၿပီးပါကအျပင္ဘက္က အခြံမ်ားကို သင္လိုက္ၿပီးေဘးတဘက္တြင္ထားထားပါ
Panna cotta လုပ္ပါ့မယ္
ႏြားနို႔ ၂၅၀ ဂရမ္
ခရင္မ္ ၁၅၀ ဂရမ္
သၾကား ၄၀ ဂရမ္
vanilla essence ၂ ဂရမ္
Gelatine Power ၁၅ ဂရမ္
ပထမအိုးတခုတြင္ ႏြားနို႔ ခရင္မ္ သၾကား vanilla တို႔ကို ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္ သာသာေလးေမြပါ အနည္းငယ္ ပူလာပါက gelatine powder ထည့္ၿပီး ေမြပါ အမႈန္႔အားလံုးေပ်ာ္ပါက မီးပိတ္ပါ ဆူပြက္စရာမလိုပါ (ေရဆူအမွတ္ ၇၀ ခန္႔သာ)က်ိဳၿပီးပါက အျမႇုပ္မ်ားကို ဇကာေသးေသးတခုျဖင့္ စစ္ထုတ္ပစ္ပါ ၿပီးလ်ွင္ အဆင္သင့္လုပ္ထားေသာ သေဘၤာသီးခြက္ထည္းသို႔ သာသာေလးေလာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ အေတာ္သင့္ေအးပါကအေပၚမွာ ပလပ္စတစ္အုပ္ကာ (မအုပ္ပါက သေဘာၤသီးေျခာက္သြားပါလိမ့္မည္)ေရခဲေသတၲာတြင္ေျပာင္းၿပီး ဆက္၍အေအးခံပါ ေလးငါးနာရီေလာက္ အေအးခံၿပီး အေတာ္မာလာမွသာလ်ွင္ လိုသလို လွီးျဖတ္ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။ က်ိဳထားေသာ Panna Cotta အရည္မ်ားပို ေသးပါက ဂ်ယ္လီခြက္မ်ားျဖင့္ အ ေအးခံကာ နစ္သက္ရာ ေခ်ာကလတ္ေဆာ့ စေတာ္ဘယ္ရီ ေဆာ့ တို႔ျဖင့္ တြဲ ဖက္သံုးေဆာင္က
chocolate panna cotta
Strawberry panna cotta
တို႔ကို ရ ရွိမွာ ျဖစ္ပါတယ္

2 comments:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...