31 May 2015

ေခ်ာကလတ္ေကာက္ညႇင္းထုပ္


အုန္းန္ို႔ေကာက္ညႇင္းကိုေခ်ာကလတ္အစာသြပ္ေပါင္းထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ေကာက္ညႇင္း - ၂ခြက္
အုန္းနို႔ - ၂၀၀ml
သၾကား - ၂ ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆား - အနည္းငယ္
ေခ်ာကလတ္ - ၂ေတာင့္
ငွက္ေပ်ာဖတ္ - လိုသေလာက္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ေကာက္ညႇင္းကိုေရေဆးၿပီးတညစိမ္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂ )ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ေကာက္ညႇင္း၊ဆား၊သၾကား၊အုန္းနို႔ထည့္ၿပီးေရတေျပးညီထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၃)ခလုတ္ျပဳတ္ပါကအဖံုးမဖြင့္ဘဲခဏ အေအးခံထားပါ။
(၄)ငွက္ေပ်ာဖတ္က္ိုသန္႔ရွင္းၿပီးမီးျပထားပါ။
(၅)ေခ်ာကလတ္ကို အေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖတ္ထားပါ။
(၆)ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းၿပီးေကာက္ညႇင္းခပ္မာမာအေနထားကိုဇြန္းျဖင့့္ျဖန္႔ထည့္ပါ။
(၇)အလယ္တြင္ေခ်ာကလတ္ထည့္ၿပီးအေပၚမွေကာက္ညႇင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ျပန္အုပ္ၿပီးထုပ္ေပးပါ။က်ိဳးျဖင့္စည္းလိုကစည္းပါ။
(၈)အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကေပါင္းအိုးတြင္ေရခံၿပီးမိနစ္၂၀ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၉)အတြင္းမွေကာက္ညႇင္းေသခ်ာနွပ္ပါကအေအးခံကာထုတ္ယူသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

1 comment:

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...