31 May 2015

မုန္​႔လက္​​ေဆာင္​းဖက္​လုပ္​နည္​း


Cendol
ပထမဆံုးအႀကိမ္ကိုယ္တိုင္လုပ္ျဖစ္တဲ့မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ေလးပါ။အျပင္မွာဝယ္လို႔၇ေပမဲ့အျဖဴေ၇ာင္မ႐ွိဘဲအစိမ္းေ၇ာင္ဘဲဝယ္လို႔၇တယ္။ျဖဴျဖဴေလးမွျမန္မာမုန္႔လက္ေဆာင္းနဲ႔တူတာမို႔တကူးတကလုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။မုန္႔လက္ေဆာင္ဖတ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကဆန္တိုဖူးလုပ္နည္းႏွင့္အတူတူဘဲျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ကိုဆန္တိုဖူး၊မုန္႔ကြၽဲသည္းနဲ႔တြဲေ၇ာင္းပါတယ္။မုန္႔ကြၽဲသည္းျပဳလုပ္လိုပါကေ၇အစားထန္းလ်က္၇ည္က္ိုသံုးပါ။ ျပဳလုပ္နည္းတူၿပီးေနာက္ဆံုးအဆင့္တြင္ဇလံုတြင္မခဲဘဲေ၇ထည္းညစ္ခ်ေပးတာဘဲကြဲပါတယ္။
ုမုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**************************
ဆန္မႈန္႔ - ၂ခြက္
ပ​ေလာပီနံမႈန္​႔ - ၂ဇြန္​း စားပြဲဇြန္​း
ေရ - ၄ခြက္
ထံုးေရၾကည္ - ၂ခြက္
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တဝက္
ထံုးေရၾကည္ျပဳလုပ္နည္း
*************
ထံုး - လ႓က္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ေရ - ၄ခြက္
ခြက္တခုတြင္ထံုးကိုေရထည္းတြင္ေက်ေအာင္ေဖ်ာ္ၿပီးတညထားပါ။အသံုးျပဳမည့္အခ်ိန္တြင္အေပၚေရၾကည္ကိုစစ္ယူထားပါ။ိမုန္႔ႏွစ္က်ိဳနည္း
*********
(၁)ဆန္မႈန္႔၊ဆားနွင့္ေရကိုအရင္ေဖ်ာ္ၿပီးအားလံုးေက်ပါကအိုးတခုတြင္ထည့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္က်ိဳပါ။
(၂)က်ိဳေနစဥ္အလံုးအခဲမျဖစ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၃)မုန္႔နွစ္ရည္မ်ားစတင္ပ်စ္လာပါကထံုးရည္ၾကည္ကိုျဖည္းျဖည္းထည့္ေမြေပးပါ။
(၄)ေတာ္ေတာ္ပ်စ္လာပါကေယာက္မျဖင့္ေကာ္ၾကည့္ပါ။သာမန္ႂကြက္ၿမီးတန္းရံုအေနထားမဟုတ္ဘဲ၎မုန္႔နွစ္သည္ေစးပိုင္လာပါကအေပါက္ပါေသာဇကာကိုေအာက္တြင္ေ၇ဇလံုခံၿပီးေယာက္ခ်ိဳဇြန္းျဖင့္ဖိခ်ေပးပါ။အေပါက္ပါေသာဇကာမ႐ွိပါကကိတ္လုပ္၇ာတြင္သံုးေသာpipping bag(ပလပ္စတစ္အိတ္ေတာင့္ခြၽန္းကိုေဖာက္ၿပီး) တြင္ထည့္ၿပီးေျဖးေျဖးဆီညစ္ခ်ေပးပါ။မုန္႔ဖတ္ေအးေအးေလး၇႐ွိ၇န္ေ၇ခဲတံုးေလးမ်ားထည့္ထားပါ။
(၅)မုန္႔ဖတ္လံုးဝေအးသြားလ်ွင္ထန္းလ်က္၇ည္သို႔ အုန္းႏို႔၇ည္အုန္း သီးဆံ၊ႏွမ္းေထာင္း၊ေကာက္ညင္းေပါင္းတို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
*** အစိမ္းေ၇ာင္မုန္႔ဖတ္ျပဳလုပ္လိုပါကဆြမ္းေမြး၇ြက္ကိုႀကိတ္ၿပီးအ၇ည္ညစ္ကာ ေ၇အစားထိုးထည့္ၿပီးျပဳလုပ္ပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...