31 May 2015

ၾကက္​ဥပူတင္​း

Caramel Pudding

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဥ - ၆လံုး
ႏု႔ိစိမ္း -တစ္ဘူး
ႏြားနို႔ - ၂၅၀ ml
နို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ဗနီလာ အနံ႔ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ပ်ားရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
Caramel သၾကားရည္
*************
သၾကား - တစ္ခြက္
ေရ - ၃ဇြန္း
(၁)ဦးစြာcamarelသၾကားရည္အတြက္အိုးတခုတြင္သၾကားနွင့္ေရထည့္ၿပီးမီးအေနေတာ္ျဖင့္က်ိဳေပးပါ။အိုးကိုေစာင္း၍လွည့္ေပးပါ။သၾကားအားလံုးေပ်ာ္ပါကအေရာင္ရလာသည္ထိအိုးကိုလွည့္ေပးပါ။အေရာင္အရမ္းရင့္ပါခါးတတ္ပါတယ္။
(၂)လိုခ်င္ေသာအေရာင္ရလာပါကပူတင္းျပဳလုပ္မည့္ခြက္ထဲသို႔ေလာင္းထည့္ကာခြက္မ်က္နွာျပင္အနွံ႔သၾကားရည္ေရာက္ေစရန္ခြက္(သို႔)ဘမ္းကိုလွည့္ၿပီးေနရာအနွ႔ံေရာက္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၃)ပူတင္းေပါင္းမည့္အိုးျဖင့္ေရဆူအဆင္တင့္တည္ထားပါ။
(၄)ၾကက္ဥ၊နို႔ဆီ၊ဗနီလာ၊ပ်ားရည္ကိုေရာၿပီးBlanderျဖင့္ႀကိတ္ေပးပါ။ ႀကိတ္စက္ျဖင့္ႀကိတ္သည့္နည္းမွာ Sis Khine Chaw Su ျပဳလုပ္နည္းျဖစ္ပါတယ္။
(၅)ဇလံုတခုတင္နို႔စိမ္းနွင့္ႏြားနို႔ထည့္ၿပီးၾကက္ဥအေရာကိုထည့္၍သာသာေမြေပးပါ။အျမဳတ္မထေစရ။အျမဳတ္အရမ္းမ်ားေနပါကဇကာေသးေသးျဖင့္ညင္သာစြာစစ္ထုတ္ေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားေသာCaramelသၾကားေပၚသို႔ေလာင္းထည့္ၿပီးအလူမီနီယံခဲစကၠဴျဖင့္ပိတ္ၿပီးအသင့္တည္ထားေသာေရဆူအိုးတြင္ထည့္ၿပီးပထမဆယ္မိနစ္ခန္႔ပံုမွန္မီးအားျဖင့္အရင္ေပါင္းပါ။ေနာက္ဆယ္မိနစ္ေပါင္းခ်ိန္တြင္မီးကိုေလ်ာ့ခ်ၿပီးေရပြက္သည္ဆိုရံုျဖင့္ေပါင္းေပးပါ။မီးေလ်ာ့၍မရေသာေပါင္းအိုးျဖစ္ပါကအိုးဖံုးကိုသာသာေလးဟေပးထားၿပီးဆူပြက္ျခင္းကိုေလ်ာ့ခ်ေပးပါ။ဆူပြက္လြန္းပါကမုန္႔သားမလွျဖစ္တတ္ပါတယ္။
(၇)မိနစ္၂၀ျပည့္ပါကပူတင္းကိုဖြင့္ၿပီးအလယ္တြင္မုန္႔သားက်က္မက်က္အခ်ြန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါ။ၾကက္ဥနွစ္မ်ားကပ္ပါမလာေတာ့ပါကမုန္႔သားက်က္ပါၿပီ။လိုအပ္ေသာအခ်ိန္ထပ္ပိုေပါင္းပါကပူတင္းသားမလွ ပါ။
(၈)ပူတင္းသားက်က္ပါကမီးဖိုမွခ်ကာခဏအေအးခံၿပီးမွသာအျပင္ထုတ္ယူပါ။ၿပီးလ်ွင္ေရခဲေသတၲာတြင္လံုးဝေအးသြားသည္ထိအေအးခံၿပီးပူတင္းခြက္၏ေဘးပတ္လည္ကိုဓားျဖင့္အရာေပးၿပီးတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္တြင္ေမွာက္ခ်ေပးၿပီးလိုသလိုအလွဆင္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...