31 May 2015

ေကာက္ညင္း & ကန္ဇြန္းဥ ဆႏြင္းမကင္း


ေကာက္ညင္းဆႏြင္းမကင္းစိန္ေဖႀကီးလုပ္နည္းကတင္ထားၿပီးသားပါ။ကန္ဇြန္းဥအေ၇ာင္ေလးလွလို႔ေအာက္ခံအျဖစ္ထည့့္ထားတာပါ။၇ိုး၇ိုးေလးနဲ႔အေ၇ာင္ေလးစပ္ၿပီးလုပ္ထားတာမို႔တမ်ိဳးဆြဲေဆာင္မႈ႐ွိပါတယ္။လုပ္နည္းေလးၾကည့္၇ေအာင္ေနာ္ ။
ေကာက္ညင္းအလႊာအတြက္ ပါဝင္ေသာပစၥည္း
*************************
ေကာက္ညင္း - ဆန္ခ်ိန္ခြက္၃ခြက္
သၾကား -  ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ခ၇င္မ္ - ၂၀၀ml
ဆား - လ႓က္ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္
ေအာက္ခံကန္ဇြန္းဥအလႊာအတြက္ပါဝင္ေသာပစၥည္း
*****************************
ကန္စြန္းဥ - ၅၀၀ ဂ၇မ္
သၾကား - ၁၀၀ ဂ၇မ္
ေထာပတ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ကန္ဇြန္းဥကိုျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ကာေၾကေအာင္ေခ်ၿပီးသၾကားႏွင့္ေထာပတ္ထည့္ကာသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ျပဳလုပ္မည့္ဘမ္းတြင္ေအာက္ခံငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုခင္းၿပီးေခ်ၿပီးသားကန္ဇြန္းဥကိုထည့္ၿပီးဖိ၍မ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးေ၇ခဲေသတၱာတြင္မာေအာင္ထည့္ထားပါ။
(၃) ေရတည သို႔ ေလးနာရီခန္႔စိမ္ထားေသာေကာက္ညင္းကိုထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ပါ။ေရနွင့္အုန္းနို႔ေရာၿပီးဆန္နွင့္ေရမ်က္နွာျပင္ညီထည့္ပါ။ဆား၊သၾကားနွင့္ဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ခလုုတ္နိွပ္ၿပီးေကာက္ညင္းကိုခ်က္ထားပါ။
(၄) ေရခမ္းၿပီးခလုတ္ျပဳတ္ပါက၁၅မိနစ္ခန္႔အဖံုးမဖြင့္ဘဲထားပါ။
(၅)က်က္ၿပီသားေကာက္ညင္းကိုအထက္ေအာက္ေသခ်ာေမြေပးပါ
(၆)အေအးခံထားေသာကန္ဇြန္းဥမာခဲသြားပါကအေပၚမွခ်က္ၿပီးသားေကာက္ညင္းကိုထည့္ၿပီးဖိေပးပါ။မ်က္ႏွာျပင္ေခ်ာေမြ႔ပါကအေအးခံ ကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
**အေပၚယံမ်က္ႏွာျပင္အေ၇ာင္၇ေအာင္ျပဳလုပ္လိုပါကအုန္းႏို႔အနည္းငယ္လူးၿပီးအေပၚမီးသက္သက္ျဖင့္အေ၇ာင္၇ေအာင္ကင္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...