31 May 2015

Peanut Butter Cheese Cake


No Bake Peanut Butter Cheese Cake

Peanut Butter cheese cake ေအာက္ခံbase အတြက္
(1)Oreo ေျခၿပီးသား - 11/4cup
melted Butter - 1/4cup
ဦးစြာCake ျပဳလုပ္မည့္ဘမ္းကိုဆီေသခ်ာသုတ္ၿပီးေျခၿပီးသားOreo ကိုအရည္ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ထားေသာbutterျဖင့္ေရာေမြကာဘမ္းေအာက္ေျခတြင္ေသခ်ာဖိခင္းၿပီေရခဲေသတၲာထည္းတြင္အေအး ခံ ထားပါ။
(2)Cream Cheese - 500gm
peanut butter - 1cup
sugar -1cup
Heavy cream - 11/2cup
Chocolate bar - 1 bar
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ Cream cheese (အျပင္ထုတ္ထားေသာ) နွင့္သၾကား peanut butterတို႔ကိုေမြေပးပါ။ (၂)ေနာက္ထပ္ဇလံုတခုတြင္cream 1cupကိုမာေအာင္ေမြေပးပါ။ (၃)ၿပီးလ်ွင္ Cream cheese အေရာထည္းသို႔ေရာထည့္ကာသမ ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားေသာ oreoအေပၚမွေလာင္းထည့္ကာ မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ၿပီးေရခဲေသတၲာတြင္သံုးနာရီခန္႔ထားပါ။
(၅)က်န္ရွိေနေသာcream1/2cupနွင့္ေခ်ာကလတ္ကိုအပူေပးၿပီးေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)အေအးခံထားေသာ cheese cake ေအးၿပီဆိုပါက၎အေပၚမွ ေဖ်ာ္ထားေသာေခ်ာကလတ္ကိုေလာင္းၿပီးျပန္လည္ အေအးခံထားပါ။ (၇)ေအးၿပီးမာလာေသာအခါဘမ္းေဘးပတ္လည္ကိုဓားျဖင့္အရာေပးၿပီးမွသာမိမိနွစ္သက္ေသာအ႐ြယ္လွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္။
ေရခဲေသၲာတြင္သာသိမ္းထားရန္ ၊အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ၾကာၾကာထား ပါကျပန္ေပ်ာ့သြားပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...