30 May 2015

​ေရႊရင္​​ေအး

ေ၇ႊ၇င္ေအးကိုျမန္မာျပည္မွာေတာ့အလြယ္တကူဝယ္စားလို႔၇ေပမဲ့အေဝးေ၇ာက္ေနခ်ိန္ေတာ့စားခ်င္တိုင္းမ၇ႏိုင္ေတာ့ကိုယ္တိုင္လုပ္စားျဖစ္သြားတာပါ။ေ၇ႊ၇င္ေအးတခြက္ကိုယ္တိုင္လုပ္စား၇ဖို႔ျပင္ဆင္၇မဲ့အဆင့္မ်ားပါတယ္။
ေ၇ႊ၇င္ေအးအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
***********************
အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ
ေက်ာက္ေက်ာ (ႏွစ္သက္၇ာအေ၇ာင္)အစိမ္း / အနီ
မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္
သာကူေစ့
ေပါင္မုန္႔
ေကာက္ညင္းေပါင္း
အုန္းႏို႔သၾကား၇ည္
ႏို႔စိမ္း (ႏွစ္သက္က)
ေဆးကုလားမ
ေ၇ခဲတုံး
(၁)အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ
**************
ေက်ာက္ေက်ာမုွန္႔ -၁၀ ဂရမ္
သၾကား -၂၅၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ခရင္မ္ - ၂၀၀ml
ေ၇ - ၈၀၀ ml
အိုးတခုတြင္သၾကား၊ေ၇၊အုန္းႏို႔၊ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔တို႔ကိုထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုတြင္က်ိဳပါ။ဆူပြက္ပါကဘမ္းတြင္သြန္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
မွတ္ခ်က္။အုန္းႏို႔ပမာဏမ်ားပါကေက်ာက္ေက်ာႏွစ္လႊာမျမင္၇ဘဲအျဖဴေ၇ာင္တစ္ထပ္တည္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။
(၂)ကာလာေက်ာက္ေက်ာ
**************
ေက်ာက္ေက်ာမုွန္႔ -၁၀ ဂရမ္
သၾကား -၂၅၀ ဂရမ္
ေ၇ - တစ္လီတာ
အိုးတခုတြင္သၾကား၊ေ၇၊ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုတြင္က်ိဳပါ။ဆူပြက္ပါကခြက္တြင္ႏွစ္ခြက္ခြဲ၍သြန္ထည့္ၿပီးႏွစ္သက္၇ာအေ၇ာင္၊အစိမ္း၊အနီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီး အေအးခံထားပါ။
(၃)အုန္းႏို႔သၾကား၇ည္
************
အုန္းသီးမွအ၇ည္ညစ္ထားေသာအုန္း၇ည္သို႔မဟုတ္ready madeဘူးကိုကိုုယ္ႏွွစ္သက္၇ာအေနထားထိေ၇ေ၇ာပါ။သၾကားထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြၿပီးအေအးခံထားပါ။ႏို႔စိမ္းကိုတခါတည္းေ၇ာလိုကေ၇ာထားပါ။
(၄)ေကာက္ညင္းကိုေ၇စိမ္ၿပီးေပါင္းထားပါ။
(၅)သာကူေစ့က်ိဳ၇န္အိုးတခုတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။သာကူေစ့ကိုေ၇ေဆးထားပါ။ေ၇ဆူပါကသာကူေစ့ခ်ၿပီးအိုးမကပ္ေအာင္ေမြေပးပါ။အေ၇ာင္ျဖင့္လိုခ်င္ပါကအေ၇ာင္ထည့္ပါ။ျပန္ၿပီးဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုး၅မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားပါ။အတြင္းမွဝတ္ဆံေလးမ်ားေပ်ာက္သြားပါကဇကာတြင္သြန္ခ်ၿပီးေ၇စစ္ကာေ၇ေအးေလာင္းကာခြက္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၆)ေဆးကုလားမကိုေ၇စိမ္ထားပါ။(အခ်ိဳ႕လည္းအေ၇ာင္ေလးထည့္ပါတယ္)
(၇)မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ကိုေတာ့ေစ်းကဝယ္ယူၿပီးေ၇ခဲထည့္ကာေအးေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္လိုပါကမုန္႔လက္ေဆာင္းလုပ္နည္းမွာမုန္႔ဖက္လုပ္နည္းတင္ေပးထားပါတယ္။
(၈)ကာလာေက်ာက္ေက်ာေလးမ်ားကိုျခစ္ျဖင့္အမ်ွင္ေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာကိုထူထူလွီးထားပါ။
(၉)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္တြင္ေက်ာက္ေက်ာ၊ေပါင္မုန္႔၊သာကူေစ့၊မုန္႔လက္ေဆာင္း၊အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ၊ေဆးကုလားမ၊ေကာက္ညင္းေပါင္းတို႔ကိုထည့္ပါ။စားခါနီးမွသာအုန္းႏို႔သၾကား၇ည္ႏွင့္ႏို႔စိမ္း၊ ေ၇ခဲတံုးေလးမ်ားထည့္ကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...