30 May 2015

မန္​က်ည္​း​ေက်ာက္​​ေက်ာ

မန္က်ည္းေက်ာက္ေက်ာ
ပူအိုက္တဲ့ရာသီအညာေဒသမွာေတာ့မန္က်ည္းေဖ်ာ္ရည္ကိုကုကၠိဳလ္ပင္ထေနာင္းပင္ေအာက္မွာေျမအိုးေလးမ်ားကိုကုကိၠဳလ္အရြက္ေလးမ်ားျဖင့္အုပ္ၿပီးေအးျမေအာင္ျပဳလုပ္ေရာင္းခ်ၾကပါတယ္။မန္က်ည္းေဖ်ာ္ရည္ကိုေက်ာက္ေက်ာအမဲေလးထည့္လို႔သံပုရာန႔ံေလးပါတယ္ဆိုရံုထည့္ၿပီးထေနာင္းပင္ေအာက္ထိုင္ခဲ့တဲ့အခ်ိန္ငယ္ဘဝေလးလည္းလြမ္းမိပါေသးတယ္။သၾကၤန္အခါမမ်ားမွာလည္းေနရာအႏွံ႔စတုဒီတာအျဖစ္တိုက္ေကြၽးေလ့လည္း႐ွိၾကပါတယ္။က်န္းမာေရးနဲ႔လည္းကိုက္ညီတဲ့အကုန္အက်သက္သာတဲ့သဘာဝေဖ်ာ္ရည္ေလးျပဳလုပ္ၿပီးကုသိုလ္ယူၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
မန္က်ည္းမွည့္ - ၄၀၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ထန္းလ်က္ - ၈၀၀ ဂရမ္
ေက်ာက္ေက်ာအမဲ (Grass Jelly )-တစ္ကီလို 
သံပုရာသီး - ႏွစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာမန္က်ည္းမွၫ့္ကိုေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူျဖင့္ေဆးၿပီးေရစိမ္ထားပါ။
2.ထန္းလ်က္ကိုေရတလီခန္႔ထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။အမိႈက္မ်ားစစ္ထားပါ။
3.မန္က်ည္းမွည့္ပြလာပါကအႏွစ္တိုက္ပါ။
4.ေက်ာက္ေက်ာအမဲကိုေသးေသးစိတ္သို႔မဟုတ္အမ်ွင္ျခစ္ထားပါ၊
5.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးႀကီးႀကီးတခုတြင္ဆားထန္းလ်က္ရည္မန္က်ည္းႏွစ္တို႔ကိုေရာေဖ်ာ္ပါ။
6.ေရသန္႔ေရခဲေရထည့္ၿပီးလိုသလိုခ်ိဳခ်ဥ္အရသာေဖ်ာ္စပ္ပါ။ေနာက္ဆံုးတြင္ေက်ာက္ေက်ာစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးသံပုရာခြံအန႔ံရေအာင္ညစ္ထည့္ေပးကာခ်ိဳခ်ဥ္ေအးမန္က်ည္းေက်ာက္ေက်ာေဖ်ာ္ရည္ကိုတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...