30 May 2015

ကင္​မ္​ခ်ီထမင္​း​ေၾကာ္​

Kimchi Fried Rice

ပါဝင္ပစၥည္း တစ္ပြဲစာ
***********
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ၾကက္သား - ၄၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တေျမာင္း
ၾကက္ဥ - တလံုး
ကင္မ္ခ်ီ - ၅၀ ဂရမ္
ငရုပ္သီးအနွစ္  -တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - တဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နွမ္းဆီ - တစ္ဇြန္း
နွမ္း - လ႓က္ဇြန္း တဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
(၁) ေၾကာ္မည့္ထမင္းကိုအေအးခံထားပါ။ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဓားျပားရိုက္ထားပါ။ၾကက္သားကိုေသးေသးတံုးထားပါ။
ကင္မ္ခ်ီကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၂)ဒယ္အိုးတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးၾကက္ဥေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ၾကက္သား၊ငရုပ္နွစ္တို႔က္ိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၄)ၾကက္သားက်က္ပါကကင္မ္ခ်ီထည့္ေၾကာ္ပါ။ထမင္းထည့္ပါ။
(၅)ပဲငံျပာရည္၊ဆီေမြး၊နွမ္း၊ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ပါးပါးစိတ္ထည့္ေမြကာပန္းကန္တြင္ထဲ့ၿပီးၾကက္ဥေၾကာ္နွင့္တြဲဖက္၍တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...