30 May 2015

တံုယမ္​းထမင္​း​ေၾကာ္​

Seafood Tom Yum Fried Rice
တံုယမ္းဆိုရင္မ်ားေသာအားျဖင့္ဟင္းခ်ိဳဘဲလုပ္ေသာက္ၾကတာမ်ားပါ တယ္။ခုေတာ့ထမင္းေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားတယ္ေနာ္။ထမင္းေၾကာ္ အရမ္းႀကိဳက္ၿပီးပံုစံရိုးရိုးစားရတာၿငီးေငြ႕ေနသူ မ်ားအတြက္ပံုစံအသစ္ တမ်ိဳးနဲ႔အရသာထူးကဲလွတဲ့ပင္လယ္စာ တံုယမ္းထမင္းေၾကာ္ ခ်ဥ္စပ္ ေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ေျမာင္း
တံုယမ္းနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
(အခဲဆိုေရေဖ်ာ္သံုးပါ)
ပုဇြန္ - ၅ ေကာင္ (နွစ္သက္ရာအသား)
စပါးလင္ - တစ္ပိုင္း
ေရွာက္႐ြက္ - နွစ္႐ြက္
ပဒဲေကာ - ၃ျပား
ငရုပ္သီးစိမ္း - နွစ္ေတာင့္
ငံျပာရည္  - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - သံူးေျမာင္း
သခြားသီး - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ထမင္းျဖဴတစ္ပြဲက္ိုအေအးခံထားပါ။ပုဇြန္ကိုေက်ာခြဲသန္႔စင္ထားပါ။ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴငရုပ္သီးစိမ္းေသးေသးစိတ္၊စပါးလင္ကိုအတြင္းႏုသည့္အပိုင္းထိခြာၿပီးပါးပါးေလစိတ္ထားပါ။ပဒဲေကာပါးပါးစ္ိတ္ထားပါ။ေရွာက္ခါး႐ြက္ကိုလည္းအမ်ွင္ေလးျဖစ္ေအာင္စိတ္ထားပါ။ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။ခရမားခ်ဥ္သီးစိတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္အိုးကင္းကပ္ပါးပါးေလးေၾကာ္ၿပီးအျပင္ထုတ္ကာအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။တခါတည္းေရာေၾကာ္လိုကေၾကာ္ပါ။
(၂)ဆီတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးပုဇြန္ၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ဆီတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊စပါးလင္၊ပဒဲေကာ၊ေရွာက္႐ြက္တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။တံုယမ္းအနွစ္ထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၄)ထမင္းျဖဴထည့္ပါ။ငံျပာရည္၊ခရုဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၅)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာၾကက္ဥ၊ပုဇြန္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ငရုပ္သီးတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာနံနံပင္ ၊သခြားသီးနွင့္တြဲဖက္၍အရသာရွိလွေသာတံုယမ္းထမင္းေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...