30 May 2015

ထိုင္​းထမင္​း​ေၾကာ္​

Fried Rice Thai Style

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပြဲ
ဘဲဥ သုိ႔ ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္သား ၊ ပင္လယ္စာ - လိုသေလာက္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ကိုက္လန္ - ၃ပင္
ပဲငံျပာရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ငံျပာရည္ - ဇြန္းတဝက္
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
အေနာက္ရည္(ပဲငံျပာရည္) - အနည္းငယ္
သၾကားအခ်ိဳမႈန္႔ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း (ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကား)
ငရုပ္ေကာင္း -အနည္းငယ္
ဆီ - ၂ဇြန္း
(၁)ေၾကာ္မည့္ထမင္းကိုအေအးခံထားပါ။ဘဲဥသို႔ၾကက္ဥေခါက္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေျမာင္းစိတ္ထားပါ။ကိုက္လန္ကိုလွီးၿပီးရေဆးထားပါ။ၾကက္သားသို႔ပင္လယ္စာတို႔ကိုအဆင္သင့္လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။ဆီပူလာပါကၾကက္သြန္ခ်ေၾကာ္ပါ။
(၃)ၾကက္သားပင္လယ္စာထည့္ပါ။ဘဲဥသို႔ၾကက္ဥထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၄)အသားက်က္ပါကထမင္း၊ကိုက္လန္နွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။
(၅)အရသာျဖည့္စြက္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမေၾကေအာင္ေမြေပးပါ။
အစပ္သားလိုက ငရုပ္သီးဓားျပားရိုက္ထည့္ပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းၿပီး ငရုပ္သီးငံျပာရည္စိမ္၊သခြားသီး၊သံပုရာသီးတို႔ျဖင့္တြဲၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...