28 May 2018

ဆိတ္သားတုတ္ထိုးအစပ္ေၾကာ္

Toothpick Mutton
တ႐ုတ္အစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ငါးမ်ိဳးမဆလာ
တုတ္ထိုးအသားေၾကာ္အစပ္ျဖစ္ပါတယ္။သူ႔ရဲ႕ထူးျခားတဲ့အသားရဲ႕ႏူးညံ့မႈရယ္အသားဖတ္ေလးမ်ားကိုတုတ္ေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖင့္ထိုးၿပီးေၾကာ္ထားသည့္အတြက္အဆာေျပစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အျဖစ္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ဆိတ္သားအမဲသားတို႔ျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆိတ္သားႏုႏု - ၂၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တဆစ္
ငါးမ်ိဳးမဆလာ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
(ေ႐ွာက္ေကာ၊ပါေကာ၊ဟြားေက်ာက္)
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး optional
င႐ုတ္ေျခာက္/စို
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၄ဇြန္း
သြားၾကားထိုးတံ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာႏူးညံေသာအသားကိုခပ္ပါးပါးေစာင္းေစာင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။ဂ်င္းမ်ွင္မ်ွင္လွီးထားပါ။ၾကက္သြန္ထည့္လိုပါကအတံုးခပ္ႀကီးႀကီးလွီးျဖတ္ထားပါ။
2.လွီးထားေသာအသားကိုဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ငါးမ်ိဳးမဆလာလွီးထားေသာဂ်င္းတို႔ျဖင့္သမေအာင္နယ္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
3.ႏွပ္ထားၿပီးေသာအသားကိုတဖတ္ဆီသြားၾကားထိုးတံျဖင့္ထိုးထားေပးပါ။
4.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္င႐ုတ္သီးကိုအေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
5.လက္က်န္ဆီျဖင့္အရသာနယ္တုတ္ထိုးထားေသာအသားကိုမီးျပင္းျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။
6.အသားေျခာက္သြားပါကဖယ္ထားေသာၾကက္သြန္င႐ုတ္သီးနံနံပင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...