Toothpick Mutton
တ႐ုတ္အစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ငါးမ်ိဳးမဆလာ
တုတ္ထိုးအသားေၾကာ္အစပ္ျဖစ္ပါတယ္။သူ႔ရဲ႕ထူးျခားတဲ့အသားရဲ႕ႏူးညံ့မႈရယ္အသားဖတ္ေလးမ်ားကိုတုတ္ေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖင့္ထိုးၿပီးေၾကာ္ထားသည့္အတြက္အဆာေျပစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ႏိုင္သလိုဟင္းတခြက္အျဖစ္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ဆိတ္သားအမဲသားတို႔ျဖင့္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆိတ္သားႏုႏု - ၂၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္း - လက္တဆစ္
ငါးမ်ိဳးမဆလာ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
(ေ႐ွာက္ေကာ၊ပါေကာ၊ဟြားေက်ာက္)
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး optional
င႐ုတ္ေျခာက္/စို
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၄ဇြန္း
သြားၾကားထိုးတံ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာႏူးညံေသာအသားကိုခပ္ပါးပါးေစာင္းေစာင္းလွီးျဖတ္ထားပါ။ဂ်င္းမ်ွင္မ်ွင္လွီးထားပါ။ၾကက္သြန္ထည့္လိုပါကအတံုးခပ္ႀကီးႀကီးလွီးျဖတ္ထားပါ။
2.လွီးထားေသာအသားကိုဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ငါးမ်ိဳးမဆလာလွီးထားေသာဂ်င္းတို႔ျဖင့္သမေအာင္နယ္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
3.ႏွပ္ထားၿပီးေသာအသားကိုတဖတ္ဆီသြားၾကားထိုးတံျဖင့္ထိုးထားေပးပါ။
4.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္င႐ုတ္သီးကိုအေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
5.လက္က်န္ဆီျဖင့္အရသာနယ္တုတ္ထိုးထားေသာအသားကိုမီးျပင္းျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ေပးပါ။
6.အသားေျခာက္သြားပါကဖယ္ထားေသာၾကက္သြန္င႐ုတ္သီးနံနံပင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့...
No comments:
Post a Comment