1 August 2017

သရက္သီးေခတၱာဟင္း

႐ွမ္းအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့သရက္သီးဟင္းရည္ေလးျဖစ္ပါတယ္။သရက္သီးစိမ္းတလံုး႐ွိရံုနဲ႔ဟင္း တခြက္အျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္မဲ့အခ်ဥ္ဟင္းေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ပဲပုတ္ေထာင္းေၾကာ္နဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့ထမင္း
ျမိန္ေစမဲ့အဆီကင္းဟင္းတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။
ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
သရက္သီးစိမ္း - တစ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၃ေျမာင္း
ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - လက္တစ္ဆုပ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1. သရက္သီးစိမ္းကိုအခြံသင္ၿပီးပါးပါးလွီးထားပါ။
2.ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးစိတ္ထားပါ။
ေျမပဲဆံေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို႐ို က္ျပားထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးတြင္သရက္သီးၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ကိုထည့္ပါ။ေရတစ္ပန္းလံုးထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာ င္တည္ပါ။
4.ဆူပြက္ပါကဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္ေျမပဲေထာင္းထည့္ကာသရက္သီးအနည္းငယ္အိေအာင္တည္ေပးပါ။
5.သရက္သီးႏူးအိပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးနံနံပင္ခပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...