20 June 2017

ႏြားေျခေထာက္စတူး

Cow Foot Stew
ႏြားေျခေထာက္စတူးခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ႏြားေျခေထာက္အစားမိမိႏွစ္သက္ရာအ ႐ိုးအသားေျခေထာက္ကိုအစားထိုးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ႏြားေျခေထာက္ - တစ္ေခ်ာင္း (တကီလိုခြဲ)
ၾကက္သြန္နီ - ဆယ္လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ငါးလံုး
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
င႐ုတ္သီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္ - ၃ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ႏြားေျခေထာက္ကိုေစ်းမွသန္႔စင္ၿပီးသားဝယ္ယူၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္နီဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးေျခာက္ေရစိမ္ၿပီးေရာႀကိတ္ထားပါ။
3.ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးႀကိတ္ထားသည္တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။နႏြင္းထည့္ပါ။
4.ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာေျခေထာက္႐ိုးထည့္ပါ။
5.ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္မန္က်ည္းမွည့္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေရခမ္းသည္ထိခ်က္ပါ။
6.လံုးရည္ခမ္းပါကေရကိုအနည္းငယ္ဆီလိုသေလာက္ထည့္ေပးၿပီးေျခေထာက္႐ိုးႏူးအိသည္ထိခ်က္ေပးပါ။
7.ဆီျပန္ၿပီးႏူးအိပါကလိုသလိုအပ်စ္အၾကဲျပဳျပင္ကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးနံနံပင္အုပ္ပါ။
အခ်ဥ္သုပ္ႏွင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...