20 June 2017

ႏို႔ေပါင္မုန္႔

Homemade Bread
ဆိုဖီယာရဲ႕ကြၽမ္းက်င္တဲ့လိုင္းမဟုတ္ေပမဲ့အိမ္မွာမိသားစုအတြက္လုပ္စားျဖစ္သမ်ွေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၈လံုး)
********
ဂ်ံဳ - ၄၂၀ ဂရမ္
ႏို႔မႈန္႔ - ၃၀ဂရမ္
ေရေႏြး -၂၅၀ ml
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆီ - ၈၀ ml
Yeast - 10 gm
သၾကား - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ၾကက္ဥ - တလံုး (အေပၚလူးရန္)
ေထာပတ္ - မ်က္ႏွာျပင္လူးရန္
ေပါင္မုန္႔ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ခြက္တခုတြင္ေရၾကက္သီးေႏြးထည့္ၿပီးဆားသၾကားႏွင့္yeastတို႔ကိုထည့္ကာသမေအာင္ေမြထားပါ။သမသြားပါကဆီႏွင့္ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ၿပီး
ေမြထားပါ။
2.အသင့္ျဖစ္ပါကဇလံုႀကီးႀကီးတခုတြင္ဂ်ံဳႏွင့္ႏို႔မႈန္႔
ထည့္ၿပီးေဖ်ာ္စပ္ထားေသာအေရာကိုထည့္ေမြကာသမေအာင္နယ္ေပးပါ။
3.အားလံုးသမသြားပါကလက္ကိုဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္လူးၿပီးနယ္ထားေသာဂ်ံဳဇလံုအတြင္းဘက္မ်ားကိုသန္႔႐ွင္းေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးအလံုးအေနအထားျပဳလုပ္ကာအဝတ္စိုတခုျဖင့္ဂ်ံဳကိုဖံုးအုပ္ထားပါ။
4.နယ္ထားေသာဂ်ံဳကိုႏွစ္ဆခန္႔အထိပြလာေအာင္အပြခံထားပါ။
5.နယ္ထားေသာဂ်ံဳႏွစ္ဆခန္႔ပြလာပါကစားပြဲတြင္ဂ်ံဴျျဖဴးၿပီးနယ္ေပးကာလိုခ်င္ေသာပံုစံလံုးၿပီးဆီလူးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ပါ။
မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္အလွဆင္လိုပါကႏွစ္သက္သလိုျပင္ဆင္ကာျပန္လည္၍အပြခံထားပါ။
6.အကင္စက္သို႔မဟုတ္Ovenကို၁၇၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။အပြခံထားေသာေပါင္မုန္႔အေပၚသို႔ႏွစ္ဆ ခန္႔ပြတက္လာပါကအေပၚမ်က္ႏွာျပင္ကိုၾကက္ဥသုတ္ေပးကာovenတြင္ထည့္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန့္ဖုတ္ေပးပါ။
7.ovenအမ်ိဳးအစားအပူခ်ိန္ေပၚမူတည္ၿပီးအခ်ိန္အတိုးအေလ်ာ့ျပဳလုပ္ပါ။ေပါင္မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္နီေရာင္သမ္းၿပီးေအာက္ေျခဖက္က်က္ပါကovenမွထုတ္ယူကာေထာပတ္အနည္းငယ္လူးေပးၿပီးေပါင္မုန္႔ကိုႏွစ္သက္ရာႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀အတြင္းဘက္တြင္ႏွစ္သက္ရာအခ်ိဳသို႔မဟုတ္ပူတင္းထည့္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...