15 June 2017

ငါးဖယ္လံုး

 ငါးဖယ္လံုးေလးမ်ားကိုျပဳလုပ္ထားၿပီးေၾကးအိုးေၾကးအိုးဆီခ်က္ငါးဖယ္သုပ္စသည္တို႔ကိုအလြယ္တကူအဆင္သင့္ခ်က္စားလုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ၿပီးငါးဖယ္လံုးေလးမ်ားကိုေရခဲေသတၱာတြင္ေလလံုေသာဘူးျဖင့္ထည့္ကာရက္ၾကာ႐ွည္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးဖယ္ျခစ္ - ၄၀၀ ဂရမ္ (၂၅က်ပ္သား)
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္း - တစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔-ဇြန္းတဝက္
နံနံပင္ - လက္တစ္ဆုပ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ငါးဖယ္ျခစ္ထဲသတ္ု႔ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ေၾကညက္ေနအာင္ႀကိတ္ေပးပါ။
2.ေရေႏြးအိုးတည္ထားၿပီးဆူပြက္ပါကမုန္႔ညစ္အိတ္တြင္ထည့္ၿပီးမိမိျပဳလုပ္လုိေသာအရြယ္အေပါက္ေပါက္ၿပီးေရဆူအိုးထဲတလံုးဆီသို႔ညစ္ခ်ပါ။
3.ငါးဖယ္လံုးေလးမ်ားက်က္ၿပီးအေပၚေပါေလာေပၚလာပါကဆယ္ယူအေအးခံကာေလလံုေသာဘူးျဖင့္ထည့္ကာအခဲခန္းတြင္သိမ္းဆည္းကာလိုသလိုေၾကာ္စားသုပ္စားခ်က္စားႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...