Puff Pastry Dough ကိုေတာ့စူပါမားကတ္ေတြ မွာအလြယ္တကူဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေသာ္လည္းအခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားမွာေတာ့ဝယ္လို႔မရႏိုင္ပါ။ဆိုဖီယာရဲ႕ကြၽမ္းက်င္တဲ့အပိုင္းမဟုတ္ေသာ္လည္းဘဲလြန္ခဲ့တဲ့ဆယ္ႏွစ္ေက်ာ္ကသာစမ္းလုပ္ခဲ့ဖူးတာမို႔ဒီတခါေတာ့ဒူတိယအႀကိမ္လုပ္ျဖစ္တဲ့Puff Pastry Dough ေလးျဖစ္ပါတယ္။ဒီPuff Dough
ကိုတခါမွမလုပ္ဖူးဘဲပထမအႀကိမ္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္လိုပါကအခ်ိဳးတဝက္ခန္႔သာျပဳလုပ္သင့္ေၾကာင္းအၾကံေပးပါရေစ။ခက္ခဲလွသည္မဟုတ္ေသာ္လိမ့္တံုးကိုင္တြယ္မႈကြၽမ္းက်င္မွာေပၚမူတည္ၿပီးအဆင္မေျပမႈအနည္းငယ္ၾကံဳႏိုင္ပါတယ္။
ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့အခ်ိဳးေလးနဲ႔ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၆ခု)
*********
ဂ်ံဳ - ၂၅၀ ဂရမ္ (All purpose Flour )
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေရခဲေရ - ၁၅၀ ml
ေထာပတ္(unsalted Butter) - ၂၂၀ ဂရမ္
ဂ်ံဳ - ၂ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳဆားထည့္ၿပီးေရခဲေရျဖင့္သမေအာင္ေမြၿပီး၅မိနစ္ခန္႔နယ္ကာပလပ္စတစ္ျဖင့္ထုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
2.ေထာပတ္ကိုတလက္မအရြယ္အတံုးေလးမ်ားတံုးကာဂ်ံဳႏွစ္ဇြန္းျဖင့္သမေအာင္ေမြေပးပါ။
3.ဆီစိမ္စကၠဴတခ်ပ္ခင္းကာနယ္ထားေသာေထာပတ္ကိုထည့္ၿပီးေလးေထာင့္က်က်ေခါက္ကလိမ့္တံုးျဖင့္လိမ့္ၿပီးညီေအာင္ျဖန္႔ေပးကာေရခဲေသတၱာတြင္ဆယ္မိနစ္ခန္႔အနည္းငယ္မာေအာင္ထည့္ထားပါ။
4.ႏွပ္ထားေသာဂ်ံဳရပါကေရခဲေသတၱာမွထုတ္ကာစားပြဲတြင္ဂ်ံဳအနည္းငယ္ျဖဴးၿပီးျဖန္႔ေပးပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္ေရခဲေသတၱာထဲမွေထာပတ္ခဲထားသည္ကိုထုတ္ယူၿပီးျဖန္႔ထားေသာဂ်ံဳအလယ္တြင္ထည့္ကာေလးဘက္စလံုးမွဂ်ံဳကိုေခါက္ၿပီးလံုေအာင္ပိတ္ပါ။
6.ၿပီးလ်ွင္ေထာပတ္ထည့္ပိတ္ထားေသာဂ်ံဳကိုစားပြဲတြင္ေမွာက္ထားၿပီးအေပၚေအာက္ဂ်ံဳအနည္းငယ္ျဖဴးေပးကာလိမ့္တံုးျဖင့္သာသာလိမ့္ေပးပါ။
7.ေလးေထာင့္က်က်ခပ္႐ွည္႐ွည္လိမ့္ၿပီးသံုးပံုတပံုကိုေခါက္ၿပီးက်န္တပံုကိုျပန္အုပ္ကာသံုးေခါက္ခ်ိဳးပံုစံေခါက္ေပးပါ၊
8.ၿပီးလ်ွင္ပလပ္စတစ္အုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔ျပန္ထည့္ထားပါ။
9.အထက္ပါနည္းအတိုင္းေရခဲေသတၱာမွထုတ္ကာျဖန္႔ၿပီးသံုးေခါက္ခ်ိဳးျပန္ေခါက္ၿပီးေရခဲေသတၱာထဲျပန္ထည့္သည့္အတိုင္းစုစုေပါင္း၆ႀကိမ္ခန္႔ျပဳလုပ္ပါ။
10.တႀကိမ္ေခါက္ၿပီးတိုင္းတႀကိမ္ေရခဲေသတၱာတြင္ထားပါ။ျဖန္႔ေနစဥ္ေထာပတ္မ်ားေပါက္ထြက္ပါက
ဂ်ံဳျဖဴးၿပီးျပန္ပိတ္ေပးပါ။
11.ၿပီးလ်ွင္puff pastry dough ကို0.5cmအထူအ
ေနအထားျဖန္႔ကာ၄လက္မပတ္လည္တခ်ပ္စီျဖတ္ၿပီးဆီစိမ္စကၠဴခံၿပီးပလပ္စတစ္ျဖင့္ထုပ္ကာအခဲခန္းတြင္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
12.ပတ္ဖ္ျပဳလုပ္လိုေသာအခ်ိန္မွသာထုတ္ယူၿပီးစားပြဲတြင္ဂ်ံဳအနည္းငယ္ျဖဴးကာျဖန္႔ေပးၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာႏွစ္သက္ရာအစာထည့္ၿပီးပိတ္ေပးပါ။
ဆိ္တ္သားပတ္ဖ္ျပဳလုပ္ပံု
*****************
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
Puff Pastry -၅ခ်ပ္
ဆိတ္သား - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ႏွမ္း - အနည္းငယ္ (optional)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ovenသို႔မဟုတ္အကင္စက္ကို၂၀၀°Cအပူေပးထားပါ။
2.အစာသြတ္ရန္အတြက္ဆိတ္သားသို႔မဟုတ္အုန္းသီးသၾကားႏွစ္သက္ရာယိုတို႔ကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
3.ၾကက္ဥတလံုးေခါက္ထားပါ။မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းကိုဆီလူးထားပါ။
4.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကPuff Pastry Sheet ကိုေရခဲေသတၱာမွထုတ္ယူၿပီးဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးကာျဖန္႔ေပးပါ။
5.ႏွစ္သက္ရာအရြယ္သို႔မဟုတ္ေလးပိုင္းျဖတ္ၿပီးအစာထည့္ပါ။
6.ေဘးဖက္အနားသားမ်ားကိုၾကက္ဥသုတ္ၿပီးႀတိဂံသို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာပံုေခါက္ၿပီးအနားသားမ်ားကိုခက္ရင္းျဖင့္ဖိကပ္ေပးၿပီးဘမ္းတြင္ထည့္ပါ။
7.မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ကိုၾကက္ဥရည္သုတ္လိမ္းၿပီးအေပၚတြင္ႏွမ္းျဖဴးေပးကာovenတြင္ဆယ္မိနစ္မွဆယ့္ငါးမိနစ္ထိကင္ေပးပါ။
8.မုန္႔သားမ်ားပြၿပီးနီေရာင္သမ္းကာႂကြပ္ရြလာပါကအျပင္ထုတ္အေအးခံကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ပိုမိုႂကြပ္ရြေသာပတ္ဖ္ကိုလိုခ်င္ပါကနီေရာင္သမ္းၿပီးပြလာပါကovenအပူခ်ိန္ကိုေလ်ာ့ခ်ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔ထပ္ထားေပးပါ။
❀ပတ္ဖ္စဖုတ္ေသာအခ်ိန္တြင္ovenအပူခ်ိန္၂၀၀ႏွင့္အထက္႐ွိေနရန္သတိျပဳပါ။အပူခ်ိန္နည္းေနစဥ္ကင္မိပါကအတြင္းမွေထာပတ္မ်ားေပ်ာ္ၿပီးစိမ့္ထြက္လာကာမုန္႔သားမွာမာက်စ္က်စ္ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
..........
Sofia (3.01.2017)
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့...
No comments:
Post a Comment