19 June 2017

ေ႐ႊေခါင္းအံုး

Golden Pillow
面包鸡
ေရႊေခါင္းအံုးေခၚ面包鸡ဆိုတာၾကက္သားဟင္း ကိုေပါင္မုန္႔ထဲထည့္ၿပီးဖုတ္ထားျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္သားအာလူးဟင္းအစားမိမိႏွစ္သက္ရာအသားဟင္းငါးဟင္းပင္လယ္စာမ်ားကိုအစားထိုးထည့္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေပါင္မုန္႔ႀကီးႀကီးတလံုးကို ကာရီဟင္းနဲ႔အတူတြဲဖက္လို႔မိသားစုေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးတစုတည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။စကၤာပူမေလး႐ွားမွာေတာ့နာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ဟင္းပြဲတမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ဒီဟင္းပြဲျပဳလုပ္ရန္အတြက္ကာရီဟင္းႏွင့္ေပါင္မုန္႔ကိုသီးသန္႔ျပင္ဆင္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေပါင္မုန္႔ျပဳလုပ္ရန္
*************
ဂ်ံဳ - ၄၂၀ ဂရမ္
ေရေႏြး -၂၅၀ ml
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆီ - ၈၀ ml
Yeast - 10 gm
သၾကား - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ၾကက္ဥ - တလံုး (အေပၚလူးရန္)
ေထာပတ္ - မ်က္ႏွာျပင္လူးရန္
ေပါင္မုန္႔ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ခြက္တခုတြင္ေရၾကက္သီးေႏြးထည့္ၿပီးဆားသၾကားႏွင့္yeastတို႔ကိုထည့္ကာသမေအာင္ေမြထားပါ။သမသြားပါကဆီႏွင့္ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ၿပီး
ေမြထားပါ။
2.အသင့္ျဖစ္ပါကဇလံုႀကီးႀကီးတခုတြင္ဂ်ံဳထည့္ၿပီးေဖ်ာ္စပ္ထားေသာအေရာကိုထည့္ေမြကာသမေအာင္နယ္ေပးပါ။
3.အားလံုးသမသြားပါကလက္ကိုဂ်ံဳမႈန္႔အနည္းငယ္လူးၿပီးနယ္ထားေသာဂ်ံဳဇလံုအတြင္းဘက္မ်ားကိုသန္႔႐ွင္းေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးအလံုးအေနအထားျပဳလုပ္ကာအဝတ္စိုတခုျဖင့္ဂ်ံဳကိုဖံုးအုပ္ထားပါ။
4.နယ္ထားေသာဂ်ံဳကိုႏွစ္ဆခန္႔အထိပြလာေအာင္အပြခံထားပါ။အပြခံထားစဥ္အခ်ိန္တြင္အစာထည့္ ရန္အတြက္ႏွစ္သက္ရာကာရီဟင္းကိုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ထားပါ။
5.ခ်က္ထားေသာကာရီဟင္းကိုဆီစိမ္စကၠဴျဖင့္ေသခ်ာစြာထုပ္ထားပါ။
6.နယ္ထားေသာဂ်ံဳႏွစ္ဆခန္႔ပြလာပါကစားပြဲတြင္ဂ်ံဴျဖဴးၿပီးဇလံုထဲမွဂ်ံဳကိုတင္ကာျပန္နယ္ေပးပါ။
7.ၿပီးလ်ွင္လိုခ်င္ေသာအေနအထားအရြယ္ကိုျဖန္႔ေပးၿပီးအသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာၾကက္သားဟင္းအထုပ္ကိုတင္ကာေသခ်ာစြာထုပ္ေပးပါ။
8.လံုေအာင္ထုပ္ေပးၿပီးပါကဆီလူးထားေသာမုန္႔ဖုတ္ခြက္တြင္ထည့္ပါ။
9.မ်က္ႏွာျပင္ေပၚတြင္အလွဆင္လိုပါကႏွစ္သပ္သလိုျပင္ဆင္ကာျပန္လည္၍အပြခံထားပါ။
10.Ovenကို၁၇၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။အပြခံထားေသာေပါင္မုန္႔အေပၚသို႔ႏွစ္ဆခန္႔ပြတက္လာပါကအေပၚမ်က္ႏွာျပင္ကိုၾကက္ဥသုတ္ေပးကာovenတြင္ထည့္ၿပီးမိနစ္၃၀မွ၄၅မိနစ္ထိဖုတ္ေပးပါ။
11.ovenအမ်ိဳးအစားအပူခ်ိန္ေပၚမူတည္ၿပီးအခ်ိန္အတိုးအေလ်ာ့ျပဳလုပ္ပါ။ေပါင္မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္နီေရာင္သမ္းၿပီးေအာက္ေျခဖက္က်က္ပါကovenမွထုတ္ယူကာေထာပတ္အနည္းငယ္လူးေပးၿပီးေပါင္မုန္႔ကိုခြဲကာအတြင္းမွဟင္းႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...