24 April 2017

ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ဟာလဝါ

Cornflour Halwa>>Karachi Halwa
အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲတခုျဖစ္တဲ့ဒီဟာလဝါေလးကျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာလည္းအလြန္ေကာင္းပါတယ္။႐ိုးရာပြဲႏွင့္ေပ်ာ္ပြဲရႊင္ပြဲမိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာထူးထူးျခားျခားေလးတည္ခင္းႏိုင္မဲ့အခ်ိဳပြဲေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေျပာင္ဖူးမႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၅၀၀ ဂရမ္
ေရ - ၅၀၀ ml + ၇၅၀ ml
ေထာပတ္ - ၄ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဖာလာေစ့ - ၂ေစ့
အေရာင္ - လိေမၼာ္/ အနီ
သီဟိုဠ္ေစ့ - ၅၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)အိုးတခုတြင္သၾကားႏွင့္ေရ၅၀၀mlထည့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။ဖာလာေစ့ထည့္ပါ။
(၂)ခြက္တခုတြင္ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ႏွင္္ေရ၇၅၀mlကိုေဖ်ာ္ထားၿပီးအေရာင္ထည့္ထားပါ။
(၃)သီဟိုဠ္ေစ့ကိုေသးေသးႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။
(၄)သၾကားမ်ားအရည္ေပ်ာ္ၿပီးဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာေျပာင့္ဖူးမႈန္႔အရည္ကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။တဖက္မွထည့္တဖက္မွေမြပါ။အိုးမကပ္သည့္အိုးကိုအသံုးျပဳပါ။
(၅)မီးျပန္ဖြင့္ၿပီးေျပာင္းဖူးႏွစ္မ်ားလံုးခဲမျဖစ္ေအာင္အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးပ်စ္ခဲလာပါကေထာပတ္ႏွင့္သီဟိုဠ္ေစ့စိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၆)ဆီျပန္လံုးလာပါကဆီသုုပ္ထားေသာဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္အေအးခံထားပါ။
(၇)ေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေရခဲေသတၱာတြင္တပတ္ခန္႔ထားၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...