6 December 2016

ကိုးရီးယားအသားကင္


Barbecued Beef
အသားကင္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၾကတဲ့အထဲကလြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ကိုးရီးယားအသားကင္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။အသားကင္ျပဳလုပ္လိုပါအနည္းဆံုးအခ်ိန္၂နာရီခန္႔ႀကိဳတင္ၿပီးႏွပ္ထားျခင္းျဖင့္အရသာပိုမိုေကာင္းမြန္တဲ့အသားကင္ကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။ႏူးည့ံတဲ့အသားကိုအသံုးျပဳထားၿပီးအရသာ႐ွိတဲ့အသားကင္ကိုလူႀကီးခေလးအားလံုးႏွစ္သက္ၾကလိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။အမဲသားအစားမိမိႏွစ္သက္ရာအသားႏုႏုကိုအစားထိုးၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲသား(မိုးခိုသား) - ၃၀၀ ဂရမ္
ႏွမ္းေလွာ္ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ - ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္း - ၃ေခ်ာင္း
ႏွမ္းဆီေမြး - ႏွစ္ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.အမဲသားမိုးခိုသားကိုအေၾကာမ်ားသန္႔႐ွင္းၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔ထားပါ။(လွီးရလြယ္ကူေစရန္)
2.ႏွမ္းကိုေလွာ္ႁပီးေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္အရင္းပိုင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအသားေျမာင္းကိုယူၿပီးမထူမပါးအေနအထားလွီးျဖတ္ပါ။
4.လွီးျဖတ္ၿပီးေသာအသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ပဲငံျပာရည္၊ႏွမ္းဆီေမြး၊ႏွမ္းေထာင္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္မိတ္လွီးထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေရခဲေသတၱာတြင္၂နာရီခန္႔အရသာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ။
5.တည္ခင္းခါနီးအခ်ိန္မွသာအသားကင္ရန္ျပင္ဆင္ပါ။အသားကင္ရန္လ်ွပ္စစ္အိုးသို႔မဟုတ္သံေအာက္ေျခထူအိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီလူထားပါ။
6.အိုးပူလာပါကအသားကင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါႁပီ။ေရခဲေသတၱာတြင္ႏွပ္ထားေသာအသားကိုတခ်ပ္ဆီယူၿပီးအိုးအပူေပၚတြင္တဖက္ကိုတမိနစ္ခန္႔ကင္ၿပီးပန္းကန္တြင္ထဲ့ပါ။ၿပီးလွ်င္အိုးကိုဆီအနည္းငယ္လူးေပးၿပီးကုန္သည္ထိဆက္ကင္သြားပါ။
7.အားလံုးၿပီးလ်ွင္အေပၚမွႏွမ္းအနည္းငယ္ျဖဴးေပးကာကင္မ္ခ်ီျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀အသားကင္ကိုအက်က္လြန္ေအာင္မကင္ရပါ။အက်က္လြန္ပါကေျခာက္ေသြ႔ၿပီးအသား၏အခ်ိဳအရသာမ်ားမက်န္ျဖစ္ၿပီးနူးည့ံမႈမ႐ွိဘဲသားေရကဲ့သို႔ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...