26 October 2016

ငါးမ်ွစ္ခ်ဥ္

Fish Curry With Pickle Bamboo Shoot
႐ွမ္းျပည္ကငါးမ်ွစ္ခ်ဥ္ဟင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။စပ္႐ွိန္း ႐ွိန္းအရသာျဖစ္ၿပီးမ်ွစ္ခ်ဥ္နဲ႔ငါးတို႔ေပါင္းဖက္ထားတဲ့ထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းျပည္မွာေတာ့အေတာ္မ်ားမ်ားဆိုင္မ်ားမွာေရာင္းေလ့႐ွိပါၿပီးေကာက္ညင္းေပါင္းနဲ႔တြဲဖက္စားလို႔လည္းလိုက္ဖက္လွပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေ နာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငါး (ကကတစ္) - တစ္ကီလို
မ်ွစ္ခ်ဥ္ - ၃၅၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၃လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္ဥ
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဖက္ဖယ္ရြက္- တစ္စည္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ႏွစ္ဇြနး္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာႏွစ္သက္ရာငါးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေနေတာ္အတံုးလွီးျဖတ္ကာဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ျဖင့္နယ္ထားပါ။
2.မ်ွစ္ခ်ဥ္ကိုေရေဆးၿပီးေရေႏြးျဖင့္တပြက္ဆူျပဳတ္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ထားပါ။
3.ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္ထားပါ။
4.ဂ်င္းကိုအမ်ွင္ေလးမ်ားလွီးျဖတ္ထားၿပီးင႐ုတ္သီးႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာၿပီးေထာင္းထားပါ။
5.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကခ်က္မည့္အိုးတြင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္နီဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴငရုတ္သီးမ်ွစ္တို႔ကိုထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔နႏြင္းဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးလံုးခ်က္ခ်က္ေပးပါ။
6.ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ႏြမ္းလာပါကေရထည့္ၿပီးတည္ထားေပးပါ။
7.အႏွစ္က်လာပါကဆားနယ္ထားေသာငါးကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြပါ။ေရကိုငါးျမဳတ္ရံုေလာက္ထည့္ေပးၿပီးတည္ထားပါ။
8.ေရအနည္းငယ္ခမ္းလာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာဖက္ဖက္ရြက္ႏွင့္နံနံပင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...