26 October 2016

မေရာနစ္

Mayonnaise
မေရာနစ္လုပ္နည္းေလးကိုသင္တန္းတက္စဥ္ကာလနဲ႔ဟိုတယ္မွာအလုပ္ဝင္ခဲ့တုန္းကသာလုပ္ျဖစ္ခဲ့တာမို႔ေမးလာတဲ့မိတ္ေဆြမ်ားကိုေျပာျပဖို႔က်ကိုယ္တိုင္ျပန္လုပ္ၿပီးမွေျပာျပႏိုင္မွာမို႔အခ်ိန္ေတြၾကာေနခဲ့တာပါ။ၿမိဳ႕ႀကီးျပႀကီးေတြမွာေတာ့အလြယ္တကူဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေပမဲ့နယ္ၿမိဳ႕ကသူေတြအတြက္ေတာ့အနည္းငယ္အခက္အခဲ႐ွိၾကမယ္ထင္ပါတယ္။မေရာနစ္ကိုအေတာ္မ်ားမ်ားေနရာမွာအသံုးဝင္တာမို႔မိမိကိုယ္တိုင္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္လိုတဲ့အိမ္႐ွင္မမ်ားအေသးစားလုပ္ငန္းသံုးမ်ားအတြက္အသံုးတည့္ေစမဲ့နည္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔အခ်ိန္အနည္းငယ္အတြင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ၿပီးတခါျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တပတ္ခန္႔ထားၿပီးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။လုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္ဥအႏွစ္ - တစ္လံုး
သံပုရာရည္ - တစ္ဇြန္းခြဲ လၻက္ဇြန္း
႐ွာလကာရည္ - တစ္ဇြန္း
ဆား - ဇြန္း တဝက္
ဆီ - ၂၀၀ ml
(Salad Oil, Olive Oil)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာပထမဇလံုတခုႏွင့္ေမြတံကိုသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႕ေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။
2.ၾကက္ဥကိုအကာအႏွစ္ခြဲထုတ္ၿပီးအႏွစ္ကိုဇလံုတြင္ထည့္ပါ။
3.သံပုရာရည္႐ွာလကာရည္ႏွင့္ဆားကိုထည့္ၿပီးစကၠန့္၃၀ခန့္သမေအာင္ေမြေပးပါ။
4.ၿပီးလ်ွင္ဆီကိုတဖက္မွေျဖးညင္းစြာထည့္ၿပီးတဖက္မွအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။လက္တဖက္တည္းမႏိုင္ပါကနည္းနည္းထည့္ေမြထပ္ထည့္ထပ္ေမြျပဳလုပ္ပါ။ႏွစ္ေယာက္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
5.တျဖည္းျဖည္းပ်စ္လာပါကဆက္ၿပီးေမြေပးပါအေရာင္ျဖဴလာသည္ထိ၈မိနစ္ခန္႔႔ေမြေပးၿပီးသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႕ေသာဘူးပုလင္းတို႔တြင္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းကာဘာဂါဆန္းဒြစ္အသုပ္မ်ားတြင္လိုသလိုအသံုးျပဳႏိုင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္။
❀မုန္ညင္းေစ့အႏွစ္ထည့္လိုပါကဆီထည့္မေမြခင္လၻက္ဇြန္းတဝက္ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။မ႐ွိလ်ွင္မထည့္လည္းရပါတယ္။
❀ၾကက္ဥအႏွစ္တလံုးစာျပဳလုပ္လ်ွင္မေရာနစ္၂၃၀ဂရမ္ရ႐ွိပါတယ္။(ပံုပါအတိုင္း)
❀သံပုရာရည္ဗီနီကာမေရာဘဲႏွစ္သက္ရာတမ်ိဳးတည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
❀ဆီကိုsoy bean oil ,Sunflower oil,Olive Oil ,Canola Oil တို႔ကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။
❀ေမြေနစဥ္တြင္အတတ္ႏိုင္ဆံုးတဖက္တည္းသာေမြပါ။အေမြမလြန္ေအာင္လ ည္းဂ႐ုျပဳပါ။လိုအပ္တဲ့အေနေရာက္ပါက ဆက္မေမြရပါ။ဆီျပန္ကြဲသြားတတ္ပါတ ယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...