26 October 2016

မလိုင္ထိုးမုန္႔

ဆိုဖီယာက႐ွမ္းျပည္ဇာတိဆိုေပမဲ့မႏၱေလးမွာဆယ္ႏွစ္ေလာက္ေနလာတာမို႔မႏၱေလးကအစားအစာေတြကိုႏွစ္သက္ပါတယ္။မႏၱေလးထိုးမုန္႔တခုအပါအဝင္ေပါ့။ဒါေၾကာင့္ခုလိုအေဝးေရာက္ေနခ်ိန္မွာကိုယ္အရမ္းႀကိဳက္တဲ့ထိုးမုန္႔စားခ်င္ေတာ့ႀကိဳးစားၿပီးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ငယ္စဥ္ကရပ္ကြက္အလႉေတြမွာထိုးမုန္႔လုပ္တာျမင္ဖူးပါတယ္။ျမင္ဖူးသမ်ွေလးနဲ႔ဟိုေမးဒီေမးႀကိဳးစားလုပ္ထားတဲ့ထိုးမုန္႔ေလးကေရာင္းတန္းေတြလိုအရည္အေသြးကိုမမွီေပမဲ့အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအဖို႔ေတာ့ေက်နပ္ႏိုင္လိမ့္မယ္လို့ထင္လို့ဆိုဖီယာလုပ္ထားတဲ့လုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၄၀ ဂရမ္
သာကူမႈန္႔ - ၆၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ -၃၀၀ ml
ေရ - ၁၅၀ml
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆီ - ၈၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၈၀ ဂရမ္
ေျမပဲဆန္/သီဟိုဠ္ေစ့/ဖရံုယို -လက္တစ္ဆုပ္
မလိုင္အလႊာအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
***********************
ႏြားႏို႔ - ၅၀၀ ml
သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာေရ၁၅၀ml၊အုန္းႏို႔ ၃၀၀mlေရာၿပီးအ ပူေပးပါ။ (ဆူပြက္ရန္မလို)
2.ေကာက္ညင္းမႈန္႔ႏွင့္သာကူမႈန့္ကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးအပူေပးထားေသာအုန္းႏို႔အေရာျဖင့္နယ္ေပးပါ။မုန္႔ႏွစ္ရပါကအဖံုးအုပ္ၿပီးနာရီဝက္ခန္႔ထားပါ။(အမွန္ေတာ့ေကာက္ညင္းဆန္ေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးမွလုပ္ပါတယ္။)
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးထဲတြင္ဆီႏွင့္ေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီးပူလာပါကေဖ်ာ္ထားေသာမုန္႔ႏွစ္ကိုထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
4.ေကာက္ညင္းအေရာင္ေျပာင္းပါကသၾကားကိုျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ေမြပါ။
5.အားလံုးသမကာေခ်ာေမြ႔လာပါကေျမပဲသို႔ႏွစ္သက္ရာသစ္သီးေစ့ႏွင့္အုန္းသီး၊ဖရံုယိုတို႔ကိုထည့္ကာသမေအာင္ထိုးေမြေပးပါ။သမသြားပါကဆီသုပ္ထားေ သာဘမ္းတြင္ထည့့္ၿပီးအေအးခံကာ႐ိုး႐ိုးထိုးမုန့္ကိုလိုသလိုကပ္ေၾကးျဖင့္ညပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏို္င္ပါၿပီ။
6.မလိုင္ထိုးမုန္႔ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ထိုးမုန္႔ကိုအေအးခံထားစဥ္မလိုင္က်ိဳရန္ျပင္ဆင္ပါ။
7.အိုးမကပ္ေသာဒယ္တြင္ႏြားႏို႔ထည့္ၿပီးမီးေသးေသးျဖင့္ပ်စ္လာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။မကပ္ေအာင္ႏွင့္ေဝမက်ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
8.ပ်စ္လာပါကသၾကားႏွင့္ေထာပတ္ထည့္ကာအနည္းငယ္ေျခာက္သည္ထိက်ိဳေပးၿပီးအေအးခံထားေသာထိုးမုန္႔ေပၚတြင္ျဖန္႔ထည့္ကာအေအးခံၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္ျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတမိနစ္ႏွစ္မိနစ္တစ္ႀကိမ္ထုတ္ယူၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
❀❀မုန္႔သားက်က္ၿပီးအေရာင္ေျပာင္းကာၾကည္လာလ်ွင္ဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံကာတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အုန္းႏို႔မထည့္ဘဲေရျဖင့္သီးသန့္႔ျပဳလုပ္လိုကလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္က်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးအိုးတြင္ေျပာင္းထည့္ၿပီးထိုးပါကလည္းလက္ေညာင္းသက္သာေစပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...