9 September 2016

စပိန္ထမင္းေၾကာ္

Spanish Style Fried Rice
စပိန္ထမင္းေၾကာ္လို႔ဆိုေပမဲ့ေရာခ်က္တဲ့နည္းနဲ႔ေၾကာ္တဲ့ပံုစံႏွစ္မ်ိဳးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အခုေတာ့အလြယ္တကူေ ၾကာ္တဲ့ပံုစံျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။စားေနက်ထမင္းေၾကာ္နဲ႔အရသာကြဲျပားၿပီးထမင္းေၾကာ္ႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ေရာင္စံုစပိန္ထမင္းေၾကာ္ဘဲျဖစ္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း ၅ပြဲစာ
********
ထမင္းျဖဴ - ၅ပြဲ
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ၾကက္အူေခ်ာင္း - ၂ေခ်ာင္း
ၾကက္သား/ပုဇြန္ - ၂၀၀ ဂရမ္
င႐ုပ္ပြစိမ္း/နီ/ဝါ - တလံုးခြဲ(တစ္ျခမ္းဆီ)
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္- ၃၀၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
သံလြင္ဆီ - ၅ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
Paprika(အေရာင္တင္)- တစ္ဇြန္း
Oregano (ဟင္းခပ္အေမြးအႀကိဳင္) - တစ္ဇြန္း (optional)
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
သံပုယိုသီး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာေၾကာ္မည့္ထမင္းျဖဴကိုအေအးခံထားပါ။
ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားပါ။
င႐ုပ္ပြအေရာင္သံုးမ်ိဳးကိုအရြယ္တူအတံုးစိတ္ထားပါ။ၾကက္အူေခ်ာင္းႏွင့္အသံုးျပဳမည့္အသားပင္လယ္စာကိုအသင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။
2.ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္ကိုအသင့္သံုးသံဘူးမ်ားအသံုးျပဳႏိုင္ၿပီးမ႐ွိပါကခရမ္းခ်ဥ္သီး၅လံုးခန္႔ကိုေရေႏြးေဖ်ာအေစ့ထုတ္အခြံခြာၿပီးေသးေသးစိတ္ကာခ်က္ထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေၾကာ္မည့္အိုးကိုအပူေပးၿပီးသံလြင္ဆီထည့္ပါ။
4.ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴဆီသပ္ကာၾကက္အူေခ်ာင္းအသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
5.အေရာင္ေျပာင္းပါကင႐ုပ္ပြစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။င႐ုတ္ေကာင္းအေရာင္တင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ထည့္ပါ။
6.အေအးခံထားေသာထမင္းျဖဴထည့္ပါ။ဆား၊သၾ ကားႏွင့္ေအာ္ရီဂါးႏိုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
7.အရသာအေနေတာ္ပါကၾကက္သြန္မိတ္ေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးသံပုယိုသီးစိတ္ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀မေၾကာ္ဘဲတခါတည္းေရာခ်က္လိုပါကဆန္ကိုေရစိမ္ထားၿပီးအထက္ပါနည္းအတိုင္းဆီသပ္ၿပီးဆန္ခ်ေၾကာ္ကာၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ၿပီးထမင္းခ်က္သည့္နည္းအတိုင္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
❀paprikaႏွင့္oreganoကိုစူပါမားကတ္မ်ားတြင္ရႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...