18 February 2016

လိေမၼာ္ဆန္ပူတင္း

Orange Rice Pudding

ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဆန္နဲ႔ျပဳလုပ္ထားတဲ့မုန္႔႔အမ်ိဳးမ်ိဳးကိုေတြ႔ႏိုင္ပါတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့ဆန္ပူတင္းေလးကေတာ့အာဟာရလည္းျဖစ္ျပီးလူႀကီးခေလးအႀကိဳက္ေတြ႔ေစႏိုင္မဲ့ပူတင္းလုပ္နည္းေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္ - တစ္ခြက္(ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္)
ႏြားႏို႔ - ၃ခြက္
ခရင္မ္ - ၂ခြက္
ၾကက္ဥအႏွစ္ - ေလးလံုး
သၾကား - တစ္ခြက္
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
လိေမၼာ္သီး - တစ္လံုး
စပ်စ္ေျခာက္ - အနည္းငယ္
ႏွစ္သက္ရာသစ္သီးယ္ို -တြဲဖက္စားရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဆန္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရ၃ခြက္ထည့္ၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ပါ။လိုအပ္ပါကအနည္းငယ္ဆီထပ္ထည့္ေပးပါ။
(၂)လိေမၼာ္သီးကိုအေပၚအခြံအနည္းငယ္ျခစ္ထားပါ။အရည္ကိုလည္းညစ္ထားပါ။ပန္းကန္တခုတြင္လိေမၼာ္ရည္ႏွင့့္စပ်စ္ေျခာက္တို႔ကိုေရာၿပီးစိမ္ထားပါ။
(၃)ဆန္ႏူးအိပါကႏြားႏို႔ထည့္ၿပီးေမြတံျဖင့္ေမြၿပီးေခ်ေပးပါ။အနည္းငယ္ပ်စ္လာပါကေထာပတ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာမီးပိတ္ထားပါ။
(၄)ဇလံုတခုတြင္ၾကက္ဥအနွစ္သၾကားႏွင့့္ခရင္မ္တို႔ကိုေရာၿပီးသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေမြထားပါ။
(၅)သၾကားေပ်ာ္ပါကအသင့္ေခ်ထားေသာနို့ဆန္ျပဳတ္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြ ပါ။လိေမၼာ္ခြံႏွင့္လိေမၼာ္ရည္ႏွင့္စပ်စ္ေျခာက္စိမ္ထားသည္ကိုထည့္ျပီးသမေအာင္ေမြပါ။
(၆)ပူတင္းဖုတ္ရန္ပန္းကန္သို႔မဟုတ္ခြက္ကိုေထာပတ္အနည္းငယ္လူးေပးၿပီးဆန္ပူတင္းအေရာကိုထည့္ပါ။
(၇)ေရပူတဝက္ထည့္ထားေသာဘမ္းတြင္ဆန္ပူတင္းပန္းကန္မ်ားကိုထည့္ကာအလူမီနီယံစကၠဴျဖင့္ဖံုးအုပ္ၿပီးအပူခ်ိန္၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္၄၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၈)၄၅မိနစ္ျပည့္ပါကအလူမီနီယံစကၠဴူကိုဖယ္ၿပီးပူတင္းအေပၚယံအေရာင္ရ႐ွိေအာင္၁၅မိနစ္ခန္႔ထားၿပီးအေရာင္ရ႐ွိပါကထုတ္ယူအေအးခံထားပါ။
(၉)ဆန္ပူတင္းကိုအပူျဖစ္ေစအေအးျဖစ္ေစႏွစ္သက္ရာသစ္သီးယ္ိုျဖင့့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀လိေမၼာ္ခြံကိုအေပၚယံအဝါကိုသာဖြဖြျခစ္ထားပါ။အျဖဴမပါေစရ။ခါးတတ္သည္။
...........
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...