5 January 2016

မုန္႔လံုးႏွမ္းကပ္ေၾကာ္

 Dim Sum Sesame Balls
ဒင္းမ္ဆမ္းထဲမွာနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့မုန္႔လံုးႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ကိုဒင္းမ္ဆမ္းဆိုင္ေတြမွာအခ်ိဳပြဲဒင္းမ္ဆမ္းအျဖစ္တည္ခင္းေလ့႐ွိပါတယ္။မူလအစတ႐ုပ္အစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္ေပမဲ့ေဟာင္ေကာင္မေလး႐ွာအင္ဒိုနီး႐ွားဗီယက္နမ္ဖိလစ္ပိုင္တို႔ေတြမွာလည္းတ႐ုပ္တန္းေတြမွာရ႐ွိႏိုင္တဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။ေကာက္ညင္းမုန္႔လံုးကိုအတြင္းမွာႏွစ္သစ္ရာပဲယိုတခုကိုထည့္သြင္းဌာပနာၿပီးအျပင္တြင္ႏွမ္းကပ္ၿပီးႂကြပ္ရြေအာင္ေၾကာ္ထားတဲ့ႏွမ္းလံုးေၾကာ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။
ေကာက္ညင္းနဲ႔ျပဳလုပ္တဲ့မုန္႔ပဲသားေရစာအမ်ိဳးမ်ိဳးကိုဆိုဖီယာလည္းအရမ္းႏွစ္သက္ပါတယ္။ဆီနဲ႔ေၾကာ္ရတဲ့မုန္႔လက္ေကာက္မုန္႔လံုးေတြျပဳလုပ္ရာမွာေၾကာ္ေနစဥ္ဆီေပါက္တဲ့အျဖစ္ကိုလည္းၾကံဳဖူးၾကမွာပါ။ဆီမေပါက္ေအာင္ျပဳလုပ္နည္းအေတာ္မ်ားမ်ားလည္းေတြ႕ဖူးေပမဲ့အခုေၾကာ္ထားတဲ့နည္းေလးကျဖင့္အလြန္လြယ္ကူၿပီးမေပါက္မပြင့္ဘဲေခ်ာေမြ႕လွပတဲ့ႏွမ္းလံုးေလးရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္ဳ။ေကာက္ညင္းႏွစ္သက္သူမ်ားအဖို႔လွပလြယ္ကူတဲ့မုန့္လံုးႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၁၂လံုး)
********
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၅၀ဂရမ္
သၾကား - ၃၀ဂရမ္
ဆား -အနည္းငယ္
Baking Powder -တဇြန္းလၻက္ဇြန္း
ေရ - ၂၀၀ ml
ပဲယို - တစ္ပန္းကန္
ေရတပန္းကန္ - မုန္႔လံုးေရစြတ္ရန္
ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ပန္းကန္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ေကာက္ညင္းမုန္႔ကို၂၀၀ဂရမ္ခ်ိန္ထည့္ထားပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ေနာက္ထပ္ပန္းကန္တခုတြင္မုန္႔လံုးတလံုးစာ၅၀ဂရမ္ေကာက္ညင္းမုန႔္ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္လံုး၍ရသည့္အေနထိနယ္ပါ။
(၃)မုန္႔ႏွစ္တလံုးစာရပါကအိုးတခုျဖင့္ေရေႏြးတည္ကာဆူပြက္ပါကလံုးၿပီးသားမုန္႔လံုးကိုထည့္ၿပီးသံုးမိနစ္ျပဳတ္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ဆယ္ယူၿပီးေရေအးစိမ္ထားကာေအးေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၅)ေအးသြားပါကဆယ္ယူၿပီးပန္းကန္လံုးအႀကီးထဲမွေကာက္ညင္းမုွန္႔ထဲထည့္ပါ။ဆားသၾကားbakingpowderထည့္ၿပီးမုန္႔လံုးကိုေၾကၿပီးေကာက္ညင္းမႈန္႔မ်ားျဖင့္သမေအာင္နယ္ေပးပါ။
❀❀ ဤ(၂)မွ(၅)အခ်က္သည္မုန္႔ေၾကာ္ခ်ိန္ဆီမေပါက္ေစရန္ျပဳလုပ္သည့္အဓိကအခ်က္ျဖစ္သည္
(၆)က်က္ၿပီးသားမုန္႔လံုးသၾကားဆားေကာက္ညင္းမႈႏ့္တို႔သမသြားပါကေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထၫ့္နယ္ၿပီးေခ်ာေမြလာသည္ထိနယ္ေပးပါ။
လက္မကပ္ေစရန္ေကာက္ညင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးၿပီးကိုင္ပါ။
(၇)ၿပီးလ်ွင္အရြယ္ညီ၁၂လံုးလံုးထားၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၈)ႏွပ္ထားစဥ္ပဲယိုသို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာယိုကိုအလံုးေလးမ်ား၁၂လံုးလံုးထားပါ။ေရတစ္ပန္းကန္ႏွမ္းေလွာ္တစ္ပန္းကန္အသင့္ျပင္ထားပါ။
(၉)ေကာက္ညင္းလံုးကိုအနည္းငယ္ျပားေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးပဲယိုထည့္ကာမုန္႔လံုးကိုေခ်ာေမြ႔ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၁၀)ၿပီးလ်ွင္ေရပန္းကန္တြင္ႏွစ္ၿပီးမုန္႔လံုးကိုေရစြတ္ကာႏွမ္းေလွာ္ျဖင့္အႏွ့ံကပ္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးလံုးေပးပါ။
(၁၁)မုန္႔လံုးအားလံုးအစာသြပ္ၿပီးႏွမ္းကပ္ၿပီးပါကဆီအိုးတည္ကာဆီပူတြင္သံုးမိနစ္ခန္႔အေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ။အေရာင္ညီေစရန္ေယာက္မျဖင့္လွည့္ေပးပါ။
(၁၂)ေရႊဝါေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးႂကြပ္ရြေမြးႀကိဳင္တဲ့မုန္႔လံုးႏွမ္းကပ္ေၾကာ္ကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...